Prva liga Telekom Slovenije se s tekmami devetega kroga nadaljuje že danes popoldne. Kljub temu pa bo najzanimivejši obračun kroga odigran jutri, v Novi Gorici se bosta spopadli prva in četrta ekipa lige. Če v taboru Gorice vlada prešerna volja po odličnem nizu sedmih zaporednih zmag, v povezavi z Mariborom vlada določena napetost. Ta je povezana tudi z menjavo trenerja, saj številni pristaši že z nestrpnostjo čakajo na to, kaj vse se bo spremenilo pod dirigentsko palico Krunoslava Jurčića.


“Prihaja prva tekma, kar me najbolj veseli, ne glede na to, da je lepo trenirati in spoznavati nov klub. Tekme so tiste, za kar živimo in delamo. Meni kot športniku to predstavlja največje zadovoljstvo. Zavedamo se, da igramo proti Gorici, ki je v lepi seriji. Njihove rezultate spoštujemo, saj takšne serije ne nastanejo na podlagi slučajnosti, temveč so produkt kvalitete. Skušali bomo čimbolje izolirati vpliv nasprotnika na našo izvedbo. V teh desetih dneh smo delali zelo dobro. Fantje so zelo dobro reagirali, kar je po menjavi trenerja seveda normalno. Vsak išče svoje mesto pri novem trenerju, dobro so trenirali. Pripravljeni smo, vzdušje v ekipi je dobro in v Gorico gremo narediti dober rezultat,” je uvodoma dejal novi strateg vijoličastih, ki bi že v Novi Gorici utegnil poseči tudi po spremembi igralnega sistema. Nekdanji strateg Dinama se po nekaj dneh na klopi Maribora ne obremenjuje z dejstvom, da je Ivo Sušak do sedaj še vedno edini tuji strokovnjak, ki se je veselil naslova državnih prvakov. Se pa Jurčić nadeja tega, da bo enega od svojih ‘učiteljev’ uspel naslediti po koncu sezone.

A za zdaj so misli 45-letnega stratega povezane le z jutrišnjo tekmo: “Pričakujem zmago! Smo v točkovnem zaostanku. Sem trener Maribora, kluba, ki želi biti vselej prvi. Čim hitreje želimo nadoknaditi zaostanek, ne želimo kalkulirati in gremo s šampionsko držo od prvega trenutke na zmage,” je dejal Jurčić, ki je že takoj po prevzemu trenerske funkcije v prvo moštvo vrnil tudi Daliborja Volaša, medtem ko je Aleš Mejač še vedno poškodovan. “Mejač je žal poškodovan, tako da ne konkurira za nastop. Volaša sem vrnil, delal je odlično. O njem imam zelo dobre informacije, z različnih strani. Veliko hrvaških trenerjev, ki so delali v slovenskem nogometu, mi je o Volašu dejalo veliko lepega. Volaš je bil pogosto tisti, ki je odločeval tekme, zabijal je veliko zadetkov in to v tem trenutku tudi potrebujemo. Dobro se je vklopil v moštvo, dela dobro in bo v igri za nastop na jutrišnji tekmi,” je nekdanji vezist z izbranimi besedami govoril o ankaranskem napadalcu, ki bo v nadaljevanju sezone znova pomemben člen mariborske zasedbe.

Kljub temu pa jutri revolucije v začetne enajsterice ne gre pričakovati: “Vselej obstajajo igralci, ki imajo svoj status. Seveda imajo ti nogometaši prednost, še posebej v trenutkih, ko klub ni na vodilni poziciji in situacija ni lagodna. V takšnih trenutkih pričakujem, da igralci z več izkušnjami in tekmami v nogah nastavijo hrbet ter dajo svoj polni doprinos. Normalno je, da imajo v takšnih tekmah prednost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…