Krunoslav Jurčić, novopečeni strateg Maribor, je v dobrih petih dnevih že uspel spoznati svoje varovance. Hrvaški strokovnjak je hitro poprijel za delo in prvi trening zaukazal že v nedeljo popoldne, le nekaj ur po remiju z novomeško Krko. Vijoličasti se v reprezentančnem premoru v miru pripravljajo na nadaljevanje državnega prvenstva, ko jih čaka zahtevno gostovanje pri vodilni Gorici.


“Ob prihodu sem dejal, da mi je bilo pomembno nadaljevati kariero v klubu z vizijo, ambicijami in ustreznimi spremljevalnimi zadevami. V Mariboru sem našel vse, kar sem imel v mislih. Priznam, da sem veliko vedel o klubu. Zdaj ko sem tukaj, pa moram reči, da sem v organizacijskem smislu dočakal še stopnjo več. Klub je vrhunsko organiziran, kot trenerju, ki ni prevzel ekipe na začetku priprav, mi je pomembno, da ne izgubljam časa na obrobne zadeve. Vse poteka brezhibno, tako da se lahko osredotočam le na delo. To me zanima in me navdušuje,” v pogovoru za klubsko spletno stran pohval na račun organiziranosti državnih prvakov ni skrival nekdanji trener zagrebškega Dinama, ki na treningih sicer pogreša peterico reprezentantov. Agim Ibraimi je bil znova povabljen v makedonsko reprezentanco, Gregor Bajde, Aljaž Cotman in Dino Hotić so člani mlade reprezentance Slovenije, novinec Marko Janković pa je mladi reprezentant Črne gore. S treningi sta v teh dneh pričela tudi Marwan Kabha in Petar Stojanović, treningom prvega moštva pa sta se, kot smo že poročali, priključila tudi Dalibor Volaš in Aleš Mejač, ki sicer zaradi poškodbe vadi še po prilagojenem programu. “Vrnitev Stojanovića in Kabhe veliko pomeni, tudi Volaš je pustil pozitiven vtis. Zanimal me je njegov odziv in kaže željo, da se vrne. Škoda, da smo v tem obdobju brez reprezentantov, saj bosta ta dva tedna pomembna za sprejemanje mojih zamisli. Je pa večina igralcev tukaj in dileme ni, temelji so dobri,” poudarja 45-letni Jurčić, v času aktivne kariere tudi hrvaški reprezentant.

“Prebuditi ekipo, delati na agresivnosti in povrniti samozavest. Ekipa Maribora mora imeti šampionsko držo. Statistika jo omogoča, saj se ta ustvarja z leti. Zaporedni naslovi prvaka, evropski uspehi dovoljujejo šampionsko držo. Zdaj je treba predvsem povrniti zaupanje vase skozi agresijo in hitro igro. Kakovost ni vprašljiva, zadnje predstave so bile posledica mentalnega stanja,” je še dodal strateg Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…