Novomeščani so v šestem poskusu pred domačimi gledalci le uspeli priti do prve domače zmage. Potem ko so Dolenjci v soboto v tekmi z Rudarjem prišli do prve domače točke, so tokrat osvojili še prvi komplet treh točk. Potem ko je že kazalo, da se bo obračun s Celjem, ki je v dolenjski prestolnici strelski post podaljšalo še na 455 minut, končal brez zadetkov, je v peti minuti sodniškega dodatka po prostem strelu Ejupa in odbiti žogo, slednjo v mrežo pospravil Perić. Gostje so protestirali zaradi domnevnega prepovedanega položaja, ki je verjetno bil, a je sodnik Drečnik po posvetu zadetek priznal.


Uvodne minute niso prinesle veliko nogometnega dogajanja, čeprav so domači kar trikrat merili okvir vrat. Kotnik, ki je saniral poškodbo in branil prvič v sezoni, pa ni imel pretiranih težav po poizkusih Fučka oziroma Dangubića. Celjani so bili prvič nevarnejši v 16. minuti, ko pa je Ahmedi meril v naročje vratarja Mitrovića. Celjani so prvič resneje zapretili v 21. minuti, ko je Mojstrović zapravil posest na svoji polovici igrišča, saj mu je žogo ukradel Firer, ki je krenil proti golu, nato pa egoistično zaključil, čeprav je imel na levi strani kazenskega prostora osamljenega Đurkovića. Mitrović po slabem strelu v daljši kot ni imel težav z obrambo. Novomeščani so odgovorili v 26. minuti, ko so se po prostem strelu z leve strani igrišča kar trije znašli pred celjskim golom, a je Matic Kotnik pravočasno zapustil svoja vrata. Firer ni bil pri strelu niti v 31. minuti, ko je z desne strani lepo podal Vrhovec, Rogatčan pa je s petih metrov sprožil čez gol. V 36. minuti je bilo vroče tudi pred golom Celja, po kotu Fučka je predložek na bližnji vratnici blokiral Klapan, domači pa niso uspeli izkoristiti zmede v gostujočem kazenskem prostoru in Kous je žogo poslal v nov kot, po katerem pa ni bilo nevarnosti. Pravo Kous je v 38. minuti pred golom našel Đurkovića, ki pa je žogo dobil za hrbet in obetaven protinapad je splaval po vodi. Sledila sta protinapada na vsaki strani, nevarnejši je bil celjski, a je Đurković po predložku Firerja izsilil zgolj kot.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili Novomeščani, z 20 metrov je sprožil Mojstrović, a mu je veselje z dobrim posredovanjem preprečil Kotnik. V deveti minuti je Kastrevec žogo lepo nastavil Bogdanu, ki pa je z roba kazenskega prostora meril čez celjska vrata. Kmalu zatem pa so odgovorili tudi Celjani. Sousa je z odlično globinsko podajo v ogenj poslal Đurkovića, ki se je znašel sam pred Mitrovićem, a je slednji odlično posredoval in ostalo je pri začetnem izidu. Po uri igre so znova pošteno zapretili domači, Kotnik je ostal vkopan, po strelu Ejupa pa je žoga za las zgrešila okvir celjskih vrat. V 65. minuti je na nasprotni strani igrišča po preigravanju poskusil Sousa, vendar tudi on meril nenatančno. Druga polovica polčasa ni prinesla novih poizkusov, nogometaši so se prebudili šele v sodniškem dodatku, ko sta za Celje najprej poizkusila Vrhovec in Sousa, na drugi strani pa je lepo priložnost zapravil še debitant Končar, saj je po strelu z glavo meril za las mimo desne vratnice. Potem ko je že kazalo, da se bo obračun končal brez zadetkov, je v peti minuti sodniškega dodatka po prostem strelu Ejupa in odbiti žogo, slednjo v mrežo pospravil Perić. Gostje so protestirali zaradi domnevnega prepovedanega položaja, ki je verjetno bil, a je sodnik Drečnik po posvetu zadetek priznal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…