Tudi Zavrčani in Novomeščani so reprezentančni premor izkoristili za pripravljalni test. Prvoligaška tekmeca, ki bosta v ponedeljek odigrala medsebojno pripravljalno tekmo, sta se včeraj popoldne pomerila s hrvaškim oziroma srbskim nasprotnikom.


Zavrčani, ki so se na nadaljevanje državnega prvenstva nekaj dni pripravljali v Zagrebu, so se po vrnitvi domov pomerili s Slaven Belupom, ki je v minulih dneh treniral v Sv. Martinu na Muri. Pri gostih iz Koprivnice sta zaigrala tudi oba Slovenca, Matjaž Rozman in Nejc Potokar, ki pa nista mogla preprečiti poraza svojega moštva. Rozman je moral prvič po žogo v svojo mrežo že v šesti minuti, ko je Zavrčane v vodstvo popeljal Veljko Batrović, v 37. minuti pa je domače vodstvo povišal še Dejan Glavica. Gostje so tik pred polčasom zaostanek uspeli znižati preko Ejupija, zmagovalca pa je sredi drugega polčasa, v 70. minuti, odločil Josip Golubar, sicer povratnik v završko četo.

Dolenjci, ki so zaigrali brez nekaterih standardnih članov začetne enajsterice, tudi mladih reprezentantov Lea Ejupa in Žige Kastrevca, so se v Brežicah pomerili s Crveno zvezdo, ki je reprezentančni premor izkoristila za krajše priprave na slovenskih tleh. V obračunu z malo pravih priložnosti so se zmage veselili Beograjčani. Edini zadetek je petnajst minut pred koncem dosegel Izraelec Idan Vered, ki je preigral nekaj novomeških igralcev in zadel za zmago rdeče-belih.

ZAVRČ 3:1 SLAVEN BELUPO
Batrović (6′), Glavica (37′), Golubar (70′); Ejupi (44′)
Zavrč: Bajza, Petrović, Rogać, Datković, Cvek, Kokorović, Batrović, Matjašič, Glavica, Zorko, Mužek. Igrali so še: Picak, Antić, Ruano, Ptiček, Puškadija, Polić, Tuđan, Golubar, Solomun, Tahiraj, Pavišić.

CRVENA ZVEZDA 1:0 KRKA
Vered (75′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…