V ponedeljek so s pripravami pričeli tudi nogometaši Krškega, ki so se po trinajstih letih drugoligaškega udejstvovanja prvič v zgodovini kluba prebili med prvoligaše. Krško, ki bo 41. klub v prvoligaški druščini, bo med pripravami odigralo vsaj šest tekem.


Vse do uvodnega kroga novega državnega prvenstva, ko bo s Celjem na Stadionu Matije Gubca gostoval nekdanji Krčan Marko Jakolić, bo četa trenerja Tomaža Petroviča trenirala v domačih krajih, prvo pripravljalno srečanja pa bo na sporedu že v nedeljo. Prvi nasprotnik bo ukrajinski prvoligaš Karpaty iz Lvov, katerega član je bil še v minulem letu tudi Gregor Balažic, sledil bo obračun z mlado ekipo istega kluba, nato pa se bo posavski prvoligaš pomeril še z novopečenim hrvaškim prvoligašem Interjem iz Zaprešića, beograjskim Voždovcem, celjskim Šampionom in Roltek Dobom.

Za zdaj je moštvo zapustil zgolj Boštjan Frelih, ki je, kot smo poročali, prestopil v vrste češkega prvoligaša Zbrojovka Brno, medtem ko je Tim Čeh v začetku priprav treniral z matično Olimpijo, ki ga je v lanski sezoni posodila Krškemu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…