Tudi Posavci so se v tem tednu preselili v hrvaško Istro, kjer vladajo precej prijaznejše razmere kot v osrčju Slovenije. Petrovičeva četa je nastanjena v Umagu, v pomlajeni zasedbi pa vadi tudi nekaj novih obrazov.

Ganski bočni branilec Nunoo Ebenezer je dogovor s Krčani sklenil že jeseni, ko pa še ni dočakal priložnosti za debi, Petroviču pa se dokazujeta tudi 21-letni Svetlan Kosić in tri leta starejši Nikola Gatarić, ki je jeseni igral za Brežice in bil s šestimi zadetki tudi prvi strelec moštva. Pripravam članskega moštva so se priključili tudi upi mladinske šole, ki so debi v članskem moštvu dočakali že jeseni, David Kovačič, Jon Gorenc in Ester Sokler.

Ob trojici mladinskih reprezentantov pa s krško zasedbo vadi še en mladi nogometaš. Uroš Jovanović za pristaše zelenih ni neznanka, saj se je 18-letni Srb Krčanom priključil že poleti, ko pa ga Posavci zaradi prvega odstavka 38. člena Pravilnika o registraciji in statusu igralcev, ki pravi, da so mednarodni prestopi igralcev (ki niso državljani držav EU) dovoljeni le v primeru, če je igralec starejši od 18 let. Nekdanji nogometaš Jedinstva Uba, ki je v začetku septembra dopolnil 19 let, je bil danes registriran kot prvi zimski novinec Krškega, s klubom pa je sklenil triletno pogodbo. Pravico nastopa bo pridobil, ko bo zanj predloženo delovno dovoljenje.

Krčani so se sicer že pred dnevi za sodelovanje dogovorili tudi z Nikolo Jankovićem, a bo nekdanji član Čukaričkega, ki igra na položaju desnega bočnega branilca, spomladi kot posojeni član Posavcev igral za češki Jablonec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…