Le kdo bi si upal pred začetkom sezone napovedati, da bodo Krčani, novinci v prvoligaški druščini, po dveh krogih državnega prvenstva s popolnim izkupičkom zasedali vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije? Takih je bilo le malo, a se je to kljub vsemu uresničilo. Varovanci posavskega stratega Tomaža Petroviča so po Celju pred glasno domačo publiko ugnali še pokalne prvake Koprčane, ki po dveh krogih ostajajo pri ničli. Odločilni zadetek je v 32. minuti obračuna dosegel David Poljanec, ki se je danes predstavil v dresu Krškega.


Uvodne minute niso prinesle veliko pravega nogometa. Ob glasni spodbudi domačih navijačev so imeli žogo več v svoji posesti, a si proti dobro postavljeni koprski obrambi niso uspeli pripraviti zaključnega strela. Kar 1900 gledalcev je prvi strel videlo ob koncu 12. minute, ko je domača obramba po predložku iz kota žogo odbila v polje, z ogromne razdalje pa je sprožil Krvičič, vendar meril preko gola. Šest minut zatem je s precejšnje razdalje poskusil še Guberac, a je bil Zalokar na pravem mestu, prvo zares imenitno priložnost pa so gledalci videli v 20. minuti. Na desni strani kazenskega prostora se je čuvaja otresel Ivančić, pomeril v daljši kot, a je okroglo usnje zletelo mimo desne vratnice. Vsega dve minuti zatem je domača obramba blokirala močan strel Radujka, v 24. minuti pa je Rahmanović z natančnim predložkom z leve strani igrišča pred golom našel osamljenega Palčiča, ki pa je z bližine streljal čez domača vrata. Koprčani so po uvodnih minutah prevzeli prevlado, kljub temu pa so se vodstva veselili v domačem taboru. V 32. minuti je Poljanec, ki je danes debitiral v dresu Krškega, izkoristil precej prostora na desni strani, silovito krenil proti koprskim vratom in z desne strani kazenskega prostora neubranljivo zadel v daljši kot gostujočega gola. Gostom je po domačem vodstvu za nekaj trenutkov nekoliko narasel krvni tlak, sodnik Vinčić pa je po dveh prekrških na polovici Krškega z rumenima kartonoma opomnil Rahmanovića in Galešića. Koprčani so se v zaključnih minutah umirili in si v 42. minuti priigrali še eno lepo priložnost. Radujko je z globinsko podajo v ogenj poslal Palčiča, ki je z desne strani kazenskega prostora meril v bližnji kot domačih vrat, a je Zalokar strel odbil v polje. V 44. minuti nov nevaren poizkus kanarčkov. Štefanac je na robu kazenskega prostora podrl Rahmanovića, po prostem strelu z leve strani igrišča pa je bil pred golom najvišji Guberac, a je žoga po njegovem strelu oplazila vrh prečnika in na odmor so s prednostjo zadetka odšli Krčani.

V nadaljevanju so prvi zapretili Krčani. Že v uvodni minuti je po prostem strelu Rujovića Petric iztržil kot, po katerem pa je z glavo mimo gola streljal še Štefanac. Isti igralec je v 57. minuti na robu kazenskega prostora lepo zaposlil Drnovška, ki je gostujoča vrata ogrozil z diagonalnim strelom, a je bil Simčič dobro postavljen. Le nekaj sekund zatem so odgovorili tudi Koprčani, z desne strani kazenskega prostora je streljal Štromajer, a se je z odlično obrambo izkazal domači čuvaj mreže Zalokar. Gostujoči strateg Vanoli je že do 63. minute opravil vse tri zamenjave in na igrišče poslal Štromajerja, Črnigoja in Vekića, a to ni izboljšalo konkretnosti koprskih zaključkov, čeprav so imeli Koprčani več od igre. Domači so pretili po hitrih (proti)napadih, po enem izmed teh je v 66. minuti po lepem preigravanju Volariča streljal Jurečič, ki pa je slabo zadel žogo in Simčič ni imel težav. Hitri Krčani so s pridom izkoriščali višek prostora na polovici Kopra, izredno priložnost za povišanje vodstva pa je v 70. minuti zapravil Volarič, ki se je po dvojni podaji s Poljancem znašel sam pred Simčičem, vendar za las meril mimo bližnje vratnice. Koprčani bi lahko kaj kmalu zatem, v 72. minuti, Krčane kaznovali za zapravljeno priložnost. Štromajer je sprožil z leve strani kazenskega prostora, domače pa je rešila desna vratnica. Štromajer je po natančnem predložku Črnigoju nevarno sprožil tudi ob koncu 78. minute, ko je z glavo streljal z devetih metrov, a se je z novo odlično obrambo izkazal vratar Zalokar. Čeprav so Koprčani v zaključnih minutah na domačo polovico pritisnili z vsemi razpoložljivimi močmi, so dobro postavljeni Krčani odbili vse napade in poskuse gostov, ki so se domov vrnili praznih rok in doživeli še drugi poraz v letošnji sezoni, medtem ko so se Krčani po drugi zmagi zavihteli na vrh lestvice.

Krčani bodo v naslednjem krogu, v soboto, gostovali v Mariboru, čez dva tedna pa na Stadion Matije Gubca prihaja ljubljanska Olimpija, medtem ko bodo Koprčani prve točke prihodnjo nedeljo naskakovali proti Celju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…