Krško

1 ‐ 3

Maribor

27.09.2015 17:45
StadionKrško: Stadion Matije Gubca
Glavni sodnikAndrej Žnidaršič
Gledalci1800
Luka Štefanac (6.)
Žiga Jurečič (69.)
Tim Čeh (69.)
Luka Štefanac (81.)
Jure Petric (88.)
Igor Blažinčič (88.)
(33.) Marcos Morales Tavares
(38.) Marko Šuler
(57.) Marko Šuler
(71.) Dare Vršič
(74.) Marwan Kabha
(86.) Jean-Philippe Mendy
(86.) Gregor Bajde
(92.) Agim Ibraimi
(93.) Gregor Bajde

Krčani so po skorajda enem mesecu znova vrnili pred domače gledalce, ki so znova pripravili pravi nogometni praznik. Moštvo trenerja Tomaža Petroviča je tudi proti državnim prvakom dokazalo, da na Gubcu v letošnji sezoni ne bo nikomur lahko, kar so Posavci dokazali že v uvodu tekme, ko so pritisnili na gostujoča vrata in v šesti minuti tudi povedli, v polno je meril Luka Štefanac, ki je včeraj praznoval 20. rojstni dan. Mariborčani so izenačili v izteku prvega polčasa, ko je z odlično potezo zadel Marko Šuler. Vijolice so dolgo lovile zadetek za vodstvo, saj si na postavljeno obrambo domačih niso uspele pripraviti priložnosti, nato pa je po samostojni akciji v 72. minuti za olajšanje poskrbel Dare Vršič, še en včerajšnji slavljenec. Delo je v tretji minuti sodniškega dodatka dokončal Gregor Bajde, ki se je po hitrem protinapadu veselil še ligaškega prvenca v dresu Maribora.


Obračun se zagotovo ni pričel po gostujočih željah, saj so srečanje bolje odprli Krčani. Če Handanović ni imel pretiranih težav s streloma Poljanca in Urbanča, pa je moral v šesti minuti pobrati žogo iz svoje mreže. Mladi Sikošek, sicer levi bočni branilec Krškega, je poslal močno podajo na bližnjo vratnico gostujočega gola, Štefanac je pobegnil gostujoči obrambi, z bližine brez težav zadel za vodstvo domačih in poskrbel za veselje na lepo zapolnjeni tribuni Stadiona Matije Gubca. Čeprav je dišalo po prepovedanem položaju, je sodnik Žnidaršič zadetek priznal. Mariborčani so sicer hitro odgovorili in v 10. minuti zatresli domačo mrežo, a je bil strelec Tavares ob predložku Ibraimija v prepovedanem položaju. Gostje so v nadaljevanju močno pritisnili na polovico Krškega, ki pa se je po vodstvu dobro postavilo pred svoja vrata in čuvala minimalno prednost. Gostje so do novega strela prišli v 19. minuti, ko pa je Mendy po kotu Ibraimija meril mimo gola. Dve minuti zatem je bil po novem udarcu iz kota nenatančen tudi Vršič, ki je z 20 metrov sprožil visoko čez gol. V 25. minuti je bil nenatančen tudi Sallalich, dve minuti kasneje pa zapretili tudi Krčani. Močno je sprožil Urbanč, vendar meril za las mimo desne vratnice gostujočega gola. Nato se je igra znova preselila pred gol Krškega, v 33. minuti je lepo priložnost zapravil Sallalich, saj je strel z roba kazenskega prostora zletel mimo leve vratnice. Nato pa 38. minuta in izenačenje Mariborčanov. Iz kota je podal Ibraimi, na bližnjo pa je pritekel Šuler in z glavo iz težkega položaja v visokem loku preko Zalokarja in pod prečnikom zadel v daljši kot domačega gola. Domači čuvaj Zalokar je imel v zaključku prvega polčasa še nekaj dela. V 41. minuti so domači branilci blokirali strel Mendy, ki je po odbiti žogi sprožil še enkrat, a se je po strelu v spodnji levi kot izkazal čuvaj domače mreže. Še več dela je imel Zalokar minuto kasneje, ko je Viler “ponesrečeni” predložek skorajda poslal v zgornji levi kot, a jo je s skrajnimi močmi izbil že omenjeni Zalokar in tako poskrbel, da sta ekipi na odmor odšli z izenačenim izidom.

Uvod drugega polčasa je prinesel manj priložnosti, kot zaključek prvega. Zato pa je po prekršku Sikoška nad Sallalichem za nekaj sekund zavrelo nogometašem obeh ekip, a so se najglasnejši petelinčki hitro umirili. Prvo izrazito priložnost nadaljevanja so si v 59. minuti priigrali Posavci, prosti strel nekoliko z desne je izvedel Urbanč in z močnim udarcem Handanoviću povzročil precej dela, a se čuvaj mariborske mreže ni pustil premagati. Mariborčani si kljub pritisku proti organizirani obrambi Krškega niso uspeli pripraviti resnejše priložnosti. Tako je bilo vse do 72. minute, ko je bil Vršič pred kazenskim prostorom spretnejši od Drnovška in nato z diagonalnim strelom s 15 metrov zadel v spodnji levi kot domačega gola ter tako poskrbel vsaj za manjše olajšanje na gostujoči klopi. Mariborčani si v nadaljevanju po vodstvu resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti, nevarnejši so bili domači. V 75. minuti je v naročje Handanovića meril Urbanč, dve minuti za tem je vrata gostov zgrešil rezervist Čeh, v lepi situaciji pa se je v 82. minuti znašel tudi Perković, ki pa je po prostem strelu Urbanča meril čez gol. Mariborčani so še zadnjič udarili v 93. minuti, ko so se domači podali v napad, Bajde pa je izpeljal hiter protinapad, preigral še vratarja Zalokarja in se veselil še ligaškega prvenca v mariborskem dresu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…