Domžale so vsega nekaj dni pred začetkom nove sezone ostale brez izjemno pomembnega člena začetne enajsterice. Izkušeni Uroš Korun se prvič v svoji karieri podaja v tujino, odslej bo član poljskega prvoligaša Piast Gliwice, s katerim je danes sklenil dveletno pogodbo.


Korun bo na jugu Poljske moči združil z nekdanjim soigralcem Sašo Aleksandrom Živcem, ki se je od Domžal poslovil v lanskem poletju. “Za evropski del sezone smo želeli ostati popolni, kar nam je uspelo, a to na žalost ni zadostovalo za napredovanje Za Urošem je izjemna sezona in z dobrimi igrami mu je naposled uspelo prestopiti v tujino, kjer se še ni preizkusil,” je prestop branilca pokomentiral športni direktor Matej Oražem in dodal, da naj bi klub z njegovim predčasnim slovesom zaslužil nekaj deset tisoč evrov. Odhod Koruna, ki je v dresu Domžal odigral 103 ligaške tekme, bo v moštvu trenerja Luke Elsnerja zagotovo pustil precejšnjo vrzel: “Uroš je bil izjemno pomemben igralec za našo ekipo. V pretekli sezoni je igral na izjemno visoki ravni in njegov odhod se bo v naši ekipi zagotovo poznal. Kljub temu smo prepričani, da lahko s kadrom, s katerim razpolagamo, zapolnimo vrzel. V kolikor pa najdemo primerno okrepitev na tem položaju, ni izključeno, da se okrepimo tudi v obrambi. Seveda pa v obzir pridejo le kvalitetni igralci,” je sklenil Oražem.

O odhodu Koruna se je sicer namigovalo že nekaj dni, saj se je Nejc Skubic od soigralca in dobrega prijatelja poslovil že med vikendom, Korun pa se je že včeraj udeležil zdravniških pregledov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…