Koprčani so priprave pod Mariborskim Pohorjem zaključili z zmago nad beograjskim Radom, ki je po prihodu na Štajersko s kanarčki odigral uvodno tekmo. Zmaga je pripadla Primorcem, saj je četa trenerja Rodolfa Vanolija je do zmage prišla že v uvodnih minutah obračuna.


V peti minuti je bil po kotu z desne strani igrišča na bližnji vratnici najvišji Damir Hodžić, akcijo pa je spremljal Matej Palčič, ki je žogo osamljen pred desno vratnico z glavo zgolj potisnil v nebranjeno mrežo. Koprčani so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec, prevlado pa so drugič kronali že v 13. minuti, ko se je pod pravo mojstrovino podpisal Domen Črnigoj, ki je z dobrih 20 metrov z močnim in natančnim strelom neubranljivo zadel pod stičišče desne vratnice in prečnika. Koprčani so zapretili tudi po pol ure igre, ko je najprej z razdalje meril Radujko, nekaj minut zatem pa je po akciji Galešića streljal Črnigoj, a z 20 metrov zgrešil beograjska vrata. V 34. minuti se je po nevarnem strelu izkazal vratar Radunović, pet minut pred koncem prvega polčasa pa je v hiter protinapad krenil še Pučko, a namesto podaje osamljenemu Črnigoju streljal preko gola. Rad je znižal v 44. minuti, ko je bil po odlični podaji Arsenijevića natančen Mihajlović. V drugem polčasu se kaj prida ni dogajalo, Beograjčani so že ob polčasu zamenjali celotno enajsterico, Vanoli pa je po številnih menjavah posegel sredi polčasa. Omeniti velja zgolj akcijo Rada v 80. minuti, ko je po odličnem preigravanju Rodića streljal Ljujica, a zgrešil vrata, ki jih je branil Kristijan Kahlina.

LUKA KOPER 2:1 RAD BEOGRAD
Palčić (5′), Črnigoj (13′); Mihajlović (44′)
Luka Koper: Simčič, Hadžić, Halilović, Šme, Palčič, Tomić, Radujko, Črnigoj, Pučko, Galešić, Ivančić. Igrali so še: Kahlina, Blažič, Andrejašič, Krivičič, Lotrič, Rahmanović, Nikolić, Posavac. Trener: Rodolfo Vanoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…