Nogometaši Luke Koper so z nogo in pol že v drugem krogu kvalifikacij, saj so prvi obračun v Nikšiću dobili kar s 5:0. Primorci so prevladovali skozi celotno srečanje, v prvem polčasu sta se med strelce vpisala Matej Palčič in Denis Halilović, zmago pa sta v drugem polčasu potrdila Ivica Guberac in Miroslav Čovilo, ki je dvakrat meril v polno.


Koprčani so silovito krenili v uvod srečanja, a so nogometaši Čelika uvodne napade tudi z nekaj sreče uspeli odbiti. Že po štirih minutah igre so si kanarčki priigrali prvo zrelo priložnost, po kotu Guberca se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Halilović, a mu je veselje preprečil prečnik. Vmes je mimo gola streljal Galešić, v 17. minuti srečanja pa se je domači vratar Giljen izkazal ob strelu Črnigoj. V 21. minuti pa so Koprčani le kronali premoč, po podaji Črnigoja je mrežo Čelika zatresel Palčič. V 29. minuti se je v priložnosti znašel še Guberac, a se je s posredovanjem znova izkazal domači čuvaj mreže. Po zadetku so neuspešno poizkušali še Galešić, Guberac, Štromajer in Halilović, ki pa je bil uspešen v 37. minuti, ko je Galešić izvedel kot, na 2:0 pa je po podaji Hadžića povišal Halilović in postavil tudi izid polčasa.

Primorci so odlično pričeli tudi drugo polovico srečanja, a so Nikšićani odbili prve poizkuse Galešića, Ivetića in Čovila, ki pa je bil po podaji Štromajerja uspešen v 50. minuti srečanja. Koprčani so prevladovali tudi v nadaljevanju srečanja, čeprav je bilo priložnosti nekoliko manj. V 74. minuti so domačini ostali z igralcem manj, saj je moral pod predčasno prho po prekršku nad Lotričem Jovović, kar so kanarčki izkoristili ob koncu srečanja, ko so v razmiku dveh minut zadeli še dvakrat in praktično že potrdili uvrstitev v drugi krog kvalifikacij, kjer jih čaka azerbajdžanski Nefči. V 86. minuti je po podaji Halilović še drugič na tekmi zadel Čovilo, končni izid pa je minuto kasneje postavil še Guberac. O prevladi varovancev trenerja Rodolfa Vanolija priča tudi podatek o strelih, Koprčani so proti domačim vratom sprožili kar 28 strelov, od tega kar 15 v okvir vrat, a je kar nekaj nevarnih poizkusov odbil vratar Giljen, medtem ko sta vsega dva poizkusa Čelika končala za golom.

ČELIK NIKŠIĆ 0:5 LUKA KOPER
Palčič (21′), Halilović (37′), Čovilo (50′, 86′), Guberac (87′)

Čelik Nikšić: Giljen, Vuković, Bubanja (53′ Bulatović), Vidakanić, Kalezić (83′ Božović), Adrović, Ivanović (79′ Nikolić), Brnović, Djalac, Prtenak, Jovović. Trener: Željko Ćeha.
Luka Koper: Radošević, Blažič, Guberac, Halilović, Hadžič, Ivetić, Črnigoj (80′ Žibert), Palčič, Čovilo, Galešić (67′ Lotrič), Štromajer (61′ Pučko). Trener: Rodolfo Vanoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…