Velenjčane danes popoldne čaka tekma sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Varovanci trenerja Jerneja Javornika bodo skušali niz treh ligaških tekem brez poraza, ki so ga v sredo dopolnili tudi z visoko pokalno zmago nad Pesnico, podaljšati tudi proti Mariboru.


Se pa na Mestnem stadionu ob Jezeru tokrat obeta vsaj ena novost, saj bodo knapi po več kot šestih letih in prvič po 19. juliju 2009 zaigrali v tradicionalni zeleno-črni opravi, ki so jo nazadnje nosili v tekmi uvodnega kroga sezone, ko so z zadetkoma Brazilca Renata in Nika Omladiča ugnali lendavsko Nafto, povzetek tekme najdete na tej povezavi. Velenjčani se v barvo, ki je zaščitni znak rudarjev, vračajo po šestih letih igranja v rdečem, ki je v uporabo prišla po želji oziroma zahtevi generalnega sponzorja Premogovnika Velenje.

Z menjavo uprave je predsednik Mitja Kamenik že kmalu po prevzemu funkcije napovedal, da bo se Rudar že v spomladanskem delu sezone vrnil v tradicionalne barve, očitno pa se bo to zgodilo še prej. Velenjčani so novo garnituro dresov včeraj predstavili v enem od trgovskih središč.

Foto: NK Rudar Velenje

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…