Rudar je jesenski del državnega prvenstva sklenil na sedmem mestu ligaške razpredelnice, s tremi točkami zaostanka za četrto Gorico. Knapi se lahko spomladi torej še vmešajo v boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, a bodo ta dosežek lovili brez Mateja Eterovića.

Izkušeni napadalec v nadaljevanju sezone ne bo nosil velenjskega dresa, ki ga je po nekajmesečnem premoru znova oblekel pred dobrim letom in pol. V tem času je Dalmatinec za knape igral kot posojeni nogometaš Domžal, član katerih pa bo formalno le še do zaključka letošnjega leta.

Nekdanji nogometaš Maribora, Nafte in Mure je v prvoligaški konkurenci zabil 65 zadetkov, več kot polovico pri Rudarju. S 33 zadetki je za Matjažem Cviklom in Željkom Spasojevićem tretji najboljši strelec v prvoligaški zgodovini kluba, v sezoni 2013/14 pa je bil z 19 zadetki tudi prvi strelec prvenstva.

Velenjčani so se od Eterovića, ki je v letošnji sezoni pod vodstvom trenerja Krčmarevića igral stransko vlogo, poslovili pred zadnjo jesensko tekmo s Koprom, ko so mu predali žogo in šopek rož.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…