Rudar je jesenski del državnega prvenstva sklenil na sedmem mestu ligaške razpredelnice, s tremi točkami zaostanka za četrto Gorico. Knapi se lahko spomladi torej še vmešajo v boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, a bodo ta dosežek lovili brez Mateja Eterovića.

Izkušeni napadalec v nadaljevanju sezone ne bo nosil velenjskega dresa, ki ga je po nekajmesečnem premoru znova oblekel pred dobrim letom in pol. V tem času je Dalmatinec za knape igral kot posojeni nogometaš Domžal, član katerih pa bo formalno le še do zaključka letošnjega leta.

Nekdanji nogometaš Maribora, Nafte in Mure je v prvoligaški konkurenci zabil 65 zadetkov, več kot polovico pri Rudarju. S 33 zadetki je za Matjažem Cviklom in Željkom Spasojevićem tretji najboljši strelec v prvoligaški zgodovini kluba, v sezoni 2013/14 pa je bil z 19 zadetki tudi prvi strelec prvenstva.

Velenjčani so se od Eterovića, ki je v letošnji sezoni pod vodstvom trenerja Krčmarevića igral stransko vlogo, poslovili pred zadnjo jesensko tekmo s Koprom, ko so mu predali žogo in šopek rož.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Ščulac zapušča Krško

    Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…
  • Tavres: »Cilj je 200 golov v Prvi Ligi«

    Za uradno spletno stran vodilnega prvoligaša se je po srečanju in zmagi nad Triglavom in m…
  • Aluminij do zmage v Krškem

    Nogometaši Krškega so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Alumini…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ščulac zapušča Krško

Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…