Olimpija je v poletnem prestopnem roku iz vrst velenjskega Rudarja pripeljala kar tri nogometaše. Semin Omerović, sicer tudi mladinski reprezentant Slovenije, izkušnje nabira še v mladinski selekcije, Aljaža Krefla je po dobrem začetku zaustavila poškodba, prav slednja pa je bila kriva, da tretji ljubljanski knap, Denis Klinar, za zmaje še ni debitiral.


Bočni branilec je že v uvodu pripravljalnega obdobja staknil težjo poškodbo stegenske mišice, zaradi česar je bil prisiljen uvodnih osem krogov državnega prvenstva spremljati s tribune. Kot so sporočili iz ljubljanskega prvoligaša, se je Klinar, ki je v prvoligaški konkurenci zbral že 115 nastopov, pred časom že priključil moštvenim treningom, zdaj pa je tik pred tem, da se vrne v tekmovalni ritem, saj bo lahko trener Marijan Pušnik na 23-letnega nogometaša računal že na petkovem gostovanju v Novem mestu. “Najpomembneje je, da Klinar ne čuti nobenih bolečin. Jasno, na začetku bo kljub vsemu malce previden, saj je poškodba zadnje stegenske mišice, ki mu je vzela praktično dva meseca trdega dela, pustila določene posledice. Tako na psihični kot tudi fizični pripravljenosti, vendar z veseljem ugotavljamo, da bo lahko za tekmo s Krko konkuriral brez večjih težav,” so dejali v zdravniški službi drugouvrščene ekipe Prve lige Telekom Slovenije.

Ob tem je lahko Pušnik na treningih pozdravil še četverico povratnikov po poškodbah, saj so se v trenažni proces vrnili tudi že omenjeni Aljaž Krefl, Jakob Novak, Rok Baskera in Danilo Mariotto, brazilski novinec, ki se zaradi poškobe pravtako še ni predstavil v zeleno-belem dresu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…