Začetek nove sezone Prve lige Telekom Slovenije je tik pred vrati. Do začetka petindvajsete izvedbe državnega prvenstva je le še dober teden, deseterica klubov pa počasi že zaključuje z zadnjo fazo priprav. Nič drugače ni niti v taboru ljubljanske Olimpije, kjer pa se pred sobotnim obračunom z Gorico ubadajo tudi s številnimi poškodbami.


Že nekaj časa je jasno, da bo Antonio Delamea Mlinar zaradi poškodbe kolena izpustil jesenski del sezone, medtem ko se Rok Baskera in Miha Zajc počasi vračata na nogometne zelenice. Seznamu poškodovanih pa sta se pridružila še dva nogometaša. Darko Brljak zaradi težav s hrbtom ne trenira z ekipo, uvod sezone pa bo izpustil tudi Denis Klinar, pred tedni prvi potrjeni prišlek v zmajevem gnezdu. Nekdanji bočni branilec velenjskega Rudarja bo zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice počival najmanj šest tednov. “Opravili smo vse možne preiskave, ki so potrdile domneve zdravniške službe, da gre v primeru Denisa Klinarja za vse prej kot nedolžno poškodbo, ki zahteva najmanj 6 tednov izvajanja rehabilitacijskega programa. Jasno pa je, da ničesar ne bomo prepuščali naključju oziroma prehitevali dogodkov, saj se takšna vrsta poškodbe lahko hitro ponovi,” je za spletno stran Olimpije dejal fizioterapevt Klemen Pavlinič. Po besedah priljubljenega ‘Pavleta’ pa je o času povratka Darka Brljaka za zdaj še preuranjeno govoriti: “Kar se Darkovih težav s hrbtom tiče, so te takšne narave, da bo moral še nekaj časa počivati. V njegovem primeru zaenkrat ne moremo ničesar napovedovati, saj se lahko vse skupaj zavleče.” 

Spomnimo, precej težav s poškodbo hrbta je imel letos tudi Željko Filipović, saj je vezist Maribora izpustil praktično celotni pomladanski del sezone, na igrišča pa se je vrnil šele včeraj, ko je odigral zadnjih dvajset minut pripravljalne tekme s Kubanom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…