Pa so jo dočakali. Po treh porazih s Krko, Gorico in Zavrčem so se prve zmage in krstnih točk v novi sezoni razveselili tudi nogometaši velenjskega Rudarja. V krogu presenečenj, kjer se je po pričakovanjih razpletel zgolj obračun v Krškem, so knapi v gosteh ugnali Domžalčane, ki so se v včerajšnji obračun podali s skalpom Olimpije.


“Čestital bi fantom, vesel sem za njih. Tri točke smo izgubili v prejšnji tekmi z Gorico, ne proti Zavrču, ko smo odigrali zelo dobro. Mislim, da smo danes igrali pametno tekmo. Konec koncev smo iniciativo prepustili Domžalam, sami pa čakali svoje trenutke in zadeli v pravem trenutku,” je po tekmi priznal velenjski strateg Jernej Javornik, ki je tokrat priložnost ponudil tudi mlademu Anžetu Pišku, sicer nekdanjemu članu Domžal. Domačo mrežo je sicer v zaključku srečanja zatresel še en nekdanji član rumeno-modrih, prvega zadetka v velenjskem dresu se je veselil Amer Krcić, ki je bil tako kot soigralci vesel krstne zmage v novi sezoni: “Tako kot celotna ekipa, sem zelo vesel. Osvojili smo prve tri točke v prvenstvu. Dolgo smo čakali, sedaj smo jih dočakali in mislim, da bo v nadaljevanju šlo veliko lažje.”

“Pozitiven rezultat je bil le še vprašanje časa, saj se je naša igra iz kroga v krog izboljševala. S temi, sicer za marsikoga nepričakovanimi točkami, smo se znebili pritiska in tako bomo v sredo proti Krškemu bolj sproščeni,” pa je po težko pričakovani zmagi priznal Klemen Bolha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…