Tudi Kidričani se bodo v nedeljo odpravili v toplejše kraje. Štajersko bo zamenjala hrvaška Istra, natančneje Rovinj, kjer bo moštvo Aluminija odigralo tri tekme na turnirju Istria Winter Cup, ki ga bo poleg Rovinja gostil še Novigrad.

Na avtobusu, ki bo krenil proti morju, bo vsaj en afriški nogometaš – na treningih sta se v minulih dneh dokazovala dva. Kot so že včeraj zapisali na klubski spletni strani norveškega prvoligaša Haugesunda, danes pa so prestop potrdili tudi Kidričani, se je Aluminiju pridružil dosedanji član skandinavskega kluba – Derrick Mensah. Gre za 21-letnega Ganca, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša in bo očitno skušal zapolniti luknjo po slovesu Dejana Krljanovića in Lovra Cveka. 

Mensah, sicer tudi nekdanji član ganske reprezentance do 20 let, je v prvi polovici lanskega leta za Haugesund zaigral na šestih srečanjih, jeseni pa je bil posojen češki Karvini, a je zbral zgolj dva nastopa. Na Češkem je 175 centimetrov visoki nogometaš igral že pred selitvijo na sever Evrope, v dveh letih je za Banik Ostravo odigral 24 tekem.

Mensah, ki so ga poleti povezovali s puljsko Istro, se je pred prestopom na Staro celino dokazoval tudi pri tunizijskem Club Africainu, z Evropo pa se je prvič srečal na preizkušnji pri madridskem Atleticu. Dolžina podpisane pogodbe za zdaj še ni znana, a kot so zapisali Norvežani, bo Mensah polnopravni član Aluminija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani možni nasprotniki slovenskih klubov v Uefa tekmovanjih

Evropska nogometna zveza je objavila skupine nosilcev in ne nosilcev za Ligo prvakov in Li…