Nogometaši Aluminija so danes dočakali novega stratega. Bojana Špehonjo, ki se je s klopi devetouvrščenega kluba državnega prvenstva poslovil po zadnji jesenski preizkušnji, je nasledil v Sloveniji povsem neznani Slobodan Grubor.

Gre za 48-letnega Rečana, ki pa je nogometno kariero izoblikoval pri severni sosedi Avstriji, kjer je v času aktivne igralske kariere med drugim igral za linški LASK, Steyr, Bregenz, Kapfenberg in druge klube, za katere je v drugi avstrijski ligi odigral več kot 300 tekem, 54 nastopov pa je zbral tudi v Bundesligi. Tudi kot trener je doslej deloval zgolj v Avstriji, najprej kot pomočnik Nenada Bjelice v Kärntnu in Lustenauu, na klopi katerega je v začetku leta 2010 doživel tudi trenerski krst. Kasnje je bil pomočnik tudi v Wolfsbergergerju, ki ga je v začetku sezone 2013/14 vodil na osmih tekmah, vse od tedaj pa ni imel nogometnega angažmaja.

“Kot trener sem izoblikoval svojstveno filozofijo nogometa z nabiranjem izkušenj po Evropi. Veliko sem spremljal slovensko ligo, kot tudi NK Aluminij, ki se je izkazal kot klub, ki da veliko na delo z mladimi igralci. Tudi sedaj je v ekipi dober nabor mladih nogometašev, kar kaže na uspešno selekcijo igralcev Bojana Špehonje in vodstva kluba. Moj cilj v osnovi je, da NK Aluminij ostane v prvi ligi in, da dvignem igralce na višji nivo. Menim, da kidričevski klub ponuja zelo dobre pogoje za delo, kot tudi korekten odnos do igralcev in drugih klubov,” je za klubsko spletno stran dejal novopečeni strateg Kidričanov.

“Vodstvo kluba meni, da je novi strateg prve ekipe pravšnji izbor za nadaljevanje strategije kluba, ki še vedno ostaja vzgoja mladih igralcev,” so odločitev o izbiri trenerja podkrepili v taboru Aluminija, 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…