Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj, ki je imel precej dela s pisanjem kazni že po uvodnem dejanju državnega prvenstva, povsem brez dela ni bil niti po drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije.


Tokrat kazni zaradi nešportnega vedenja igralcev ni bilo, sta pa bila zaradi nešportnega vedenja navijačev kaznovana Maribor in Olimpija. Mariborčani, ki so gostovali v Domžalah, bodo morali zaradi uporabe pirotehnike na tribuni odšteti 350 evrov, še višja kazen pa je doletela Ljubljančane. Vodstvo Olimpije bo primorano po gostovanju v Zavrču v blagajno NZS nakazati kar 650 evrov, v obeh primerih pa je bila upoštevana tudi predkaznovanost, saj sta bila oba kluba zaradi enakega razloga kaznovana že po prvem krogu.

Celjani, ki so že v Krškem prejeli dva rdeča kartona, so z igralcem manj končali tudi včerajšnji obračun s Krko. V 86. minuti je bil izključen Tadej Vidmajer, saj je v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Nano Welbecka in glasno protestiral zoper odločitev sodnika Radeta Obrenovića, ki ga je zaradi žaljenja posledično tudi izključil. Bočni branilec Celja se je po tekmi opravičil za izrečene besede, kar je bilo upoštevano tudi pri izreku kazni, saj bo izpustil le nedeljsko gostovanje v Kopru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…