Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije tudi po petem krogu Prve lige Telekom Slovenije ni bil povsem brez dela. Največ dela je imel s tekmo v Velenju, kjer sta se Rudar in Krško razšla z remijem, sodnik Alen Borošak pa je podelil sedem rumenih in dva rdeča kartona.


Zaradi verbalnega obračunavanja s predstavnikom nasprotne ekipe, šlo je za Slavišo Dvorančiča, pomočnik trenerja Petroviča, je Borošak pokazal rdeči karton Ivanu Knezoviću, ki je polčas zaključil z razbito ličnico, Stjepan Babić pa je zaradi protestov zoper sodniško odločitev ob koncu prvega polčasa dočakal dva rumena kartona. Borošak pa je tik pred koncem prvega polčasa na tribuno poslal tudi Dvorančiča, ki se je zapletel v besedni spopad s Knezovićem. Vsi trije se bodo hladili na eni tekmi, Babić in Knezović Rudarju ne bosta smela pomagati na gostovanju pri Koprčanih, Dvorančič pa bo izpustil lokalni derbi s Krko. Obenem bodo morali Velenjčani v blagajno NZS zaradi petih rumenih in dveh rdečih kartonov nakazati 420 evrov, Krškemu pa je bilo izrečeno opozorilo, saj so predstavniki dokumentacijo oddali z desetminutno zamudo. Ob tem pa se velenjski ljubitelji nogometa sprašujejo, kakšna ukrep bo doletel sodnika Borošaka…

Znova pa se finančni kazni ni izognil niti Maribor, ki bo moral zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so na tribuni uporabili pirotehnična sredstva, odšteti 350 evrov. Ob tem je bilo upoštevana tudi predkaznovanost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…