Krka se je iz Haloz še drugič zapored vrnila s polnim izkupičkom. Podobno kot v pretekli sezoni, so tudi tokrat Zavrčani zapravili številne priložnosti, Novomeščani pa so izkoristili praktično edino in se po zadnjem sodniškem žvižgu veselili vseh treh točk. Medtem ko so v domačem taboru obžalovali zapravljene priložnosti, so gostje priznali, da z izjemo rezultata s prikazanim ne morejo biti zadovoljni.


“Nogomet je res nepredvidljiva igra. Igraš boljše, vendar izgubiš točke. Izgubili smo že tekme, ko smo igrali veliko boljše. Danes nismo bili pravi, čeprav disciplinirani, vendar je bilo to daleč od naše igre. Kot sem že dejal, je nogomet nepredvidljiva igra, z eno potezo smo odločili današnjo tekmo. Zadovoljen sem z rezultatom, z igro danes ne morem biti,” je po drugi zmagi v sezoni dejal novomeški strateg Andrej Kastrevec. Domači strateg Ivica Solomun je delež krivde za zadetek Lea Ejupa, ki je zadel po silovitem strelu s 30 metrov, preložil tudi na mladega vratarja Kovačića, ki se je prvič znašel v začetni enajsterici Zavrča: “Danes enostavno nismo zabili gola. Imeli smo nekatere priložnosti, ampak to je bistvo vsega. Igrali smo doma, rabili bi več kvalitete, na žalost imamo to, kar imamo. Tekmo smo izgubili iz praktično enega strela, pri katerem bi moral biti naš vratar bolje postavljen. Bil je opozorjen, da ni prvič, da je Ejup zabil takšen gol. Ne moremo krivde zvaliti na vratarja, saj je še mlad in pred njim je še dolga kariera. Naš prvi vratar se je poškodoval, Kovačić je pa vskočil kot menjava in danes se to ni izkazalo kot dobro. Skratka, težava je bila v naši slabi realizaciji.”

“Kljub porazu, menim, da smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Že v prvem polčasu bi lahko že praktično rešili tekmo. Imeli smo tri ali štiri zrele priložnosti, iz katerih bi lahko zadeli. V drugem polčasu smo poskušali s kombinirano igro, spet smo si pripravili nekaj priložnosti, ampak na žalost nam ni šlo. Gol pa smo dobili iz enega prostega strela. Preprosto nam je zmanjkalo sreče,” je za klubsko spletno stran priznal Jure Matjašič, ki je bil sicer med najbolj razpoloženimi nogometaši domače zasedbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…