Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, tudi po sredinem 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije ni bil brez dela. Denarno je bil kaznovan NK Maribor, disciplinski sodnik pa je obravnal tudi izključitev Denisa Klinarja in Nika Kapuna.


Dvojec bo zaradi neposrednih rdečih kartonov izpustil dve tekmi svojih klubov. Kapun je rdeči karton dobil v derbiju z Mariborom, potem ko je ob koncu srečanja s hrbta s podplatom grdo štartal na nogo Ndiayja. Zaradi nasilnega štarta soigralcem ne bo smel pomagati v tekmah z Rudarjem in Gorico. Klinarja je izključitev doletela zaradi prekrška nad radomeljskim napadalcem Enisom Đurkovićem, ki je bil v čisti situaciji za doseganje zadetka. Ob tem je bila upoštevana tudi predkaznovanost, po gostovanju v Ljubljani pa bo bočni branilec izpustil tudi domače srečanje s Krko.

NZS je olajšala tudi blagajno Maribora, ki bo moral 300 evrov izplačati zaradi petih rumenih kartonov, poldrugega tisočaka pa zaradi nešportnega vedenja navijačev. Disciplinski sodnik je v obrazložitev zajel večkratno prižiganje bakel na tribuni, ena bakla pa je bila odvržena na rob vratarjevega prostora, ob tem je bila upoštevana tudi predkaznovanost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znano je kdo bo sodil nedeljski večni derbi

V nedeljo nas že čaka prvi večni derbi letošnje sezone. V Stožicah se bosta udarila Olimpi…