Za razliko od Celjanov in Domžalčanov so Koprčani minuli teden uvodno dejanje nove sezone odprli z zmago. Resda so kanarčki v islandskem Reykjaviku dolgo trli odpor domačega Vikingurja, saj so do zmage prišli v 77. minuti, ko je po strelu s 25 metrov zadel Matej Pučko.


Za dodatno mero samozavesti je po zmagi v Islandiji poskrbela še nedeljska zmaga nad Mariborčani in s tem osvojeni Superpokal. Kljub temu pa domači trener Rodolfo Vanoli opozarja na nevarnosti nasprotnika. “Poznamo nasprotnika in njegove kvalitete. Ne bojimo se jih, kljub vsemu pa jih spoštujemo. Islandski nogomet je v vzponu in jemati jih je potrebno skrajno resno,” je uvodoma dejal koprski strateg, ki bo začetno enajsterico sestavil po današnjem treningu: “Po današnjem treningu se bom pogovoril s fanti in skušal ugotoviti, kdo je najbolje prestal napore minulih dni. Zaigrali bodo najbolj sveži in najbolje pripravljeni. V moštvu imamo 25 enakovrednih nogometašev, tako da težav z sestavo ekipe ne bom imel, zgolj sladke probleme.”

Bo koprski strateg Rodolfo Vanoli tudi spomladi ubral obrambno taktiko? (Foto: SPS)
Vanoli opozarja na islandske nevarnosti, a pred jutrišnjo tekmo ostaja optimist. (Foto: SPS)

“Islandska igra se vrti okrog kapetana Taskovića in ofenzivnega zveznega igralca Tofta. So disciplinirani in za razliko od drugih skandinavskih ekip igrajo predvsem po tleh. Nevarni so tudi iz prekinitev, kar so dokazali tudi na prvi tekmi. Predvsem v obrambi bomo morali biti ob teh zelo zbrani. Verjamem v naše napredovanje, saj iz tekme v tekmo rastemo,” se je s trenerjem strinjal Damir Hadžić, izkušeni poveljnik koprske obrambe, na priložnost pa bo jutri čakal tudi obetavni Marko Krivičič, ki je pred tedni s klubom sklenil prvo profesionalno pogodbo: “Neizmerno sem srečen in zadovoljen, predvsem pa željan dokazovanja. Če bomo igrali tako, kot proti Mariboru, se nimamo česa bati, čeprav so Islandci spoštovanja vredna ekipa jih lahko premagamo. Prepričan sem v naš uspeh.”

Z zanimivo vestjo pa je postregel tudi predsednik Anto Guberac: “Iz Splita sem dobil informacije, da se Islandci že zanimajo za hotelske nastanitve v mestu pod Marjanom. To pomeni, da verjamejo v lasten uspeh. Za nas je to lahko le dobrodošlo, saj nas očitno malce podcenjujejo. Svojim fantom sem povedal, da morajo to tekmo odigrati skrajno resno in odgovorno in prepričan sem, da se bodo tega tudi držali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…