V senci večnega derbija bo že popoldne, s pričetkom ob 15. uri, odigran primorski obračun Gorice in Kopra. Dvoboj primorskih tekmecev je morda v preteklem času, potem ko sta ga vmes že nekoliko začinila oba italijanska stratega Apolloni in Vanoli, morda nekoliko izgubil na prestižu, a zato ne bi smel biti nič manj napet.


Vloga favoritov iz večih razlogov pripada gostom iz Obale. Kanarčki namreč v nedeljo niso igrali tekme s Celjani, saj so slednji zboleli in nismo bili zmožni odigrati srečanja, medtem ko je za Goričani zahtevno sobotno gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer so ob koncu tekme doživeli visok poraz s 5:1. Za nameček ima koprski strateg Alen Ščulac še manj težav s sestavo ekipe, saj bo zaradi kazni manjkal Jaka Štromajer, za nastop pa nista pripravljena niti Sead Hadžibulić in Goran Galešić, ki se je sicer šele pred kratkim vrnil na Bonifiko. Koprski napad bo tako vsaj deloma oslabljen, a so rumeno-modri v zimskem prestopnem roku v svojo sredino pripeljali kar nekaj ofenzivnih orožij, Ščulac pa bi lahko priložnost ponudil tudi Mitji Lotriču. Prekmurec je odločil dva od zadnjih treh medsebojnih obračunov, zadnji štirje so se končali z minimalno zmago Kopra.

Goriški strateg Cesare Beggi ima precej več preglavic s sestavo ekipe, saj znova ne bo mogel računati na poškodovanega kapetana Alena Jogana, katerega odsotnost se je v Mariboru pošteno poznala. Po zvinu gležnja ni okreval niti Luka Majcen, a ga je v Ljudskem vrtu v napadu dobro nadomestil Blessing Eleke, ki se je na trenutke odlično kosal z mariborskimi branilci in ob zadetku iz igre vrgel tudi Aleksandra Rajčevića. Manjkala bosta tudi Daniele Ferri in Marshall Johnson, zato pa se v kader po prestani kazni vračata Amedej Vetrih in Lorenzo Pasqualini. Beggi bi lahko v ogenj poslal tudi Dina Martinovića, ki je v ponedeljek pridobil pravico nastopa, z goriškim moštvom pa trenira že dober mesec. Bo tokrat v začetni enajsterici zaigralo kaj več Slovencev kot v prvi spomladanski tekmi, ko je bil Amel Džuzdanović, Ajdovec v goriškem dresu, tudi kapetan barke…

Pari 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije (vse tekme bodo odigrane danes):
GORICA – KOPER (ob 15:00)
CELJE – KRKA (ob 17:00)
RADOMLJE – RUDAR (ob 17:00)
ZAVRČ – DOMŽALE (ob 19:00)
OLIMPIJA – MARIBOR (ob 20:05)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentančni vratar zapustil Olimpijo

Smo sredi prestopnega roka, in na začetku prvoligaške sezone. Kljub temu pa je zelo pestro…