Koprčani so se iz prestolnice vrnili poklapani. Zmaji s kanarčki niso imeli pretiranih težav, saj so tri točke po zmagi s 4:1 ostale v Stožicah, koprski strateg Rodolfo Vanoli pa je ob igrišču le nemočno širil roke. Italijan pred jutrišnjim obračunom na domači Bonifiki, kamor prihaja velenjski Rudar, pričakuje in zahteva zmago.


Čeprav knapi na Obalo prihajajo precej oslabljeni, velenjski trener Jernej Javornik bo pogrešal izključena Ivana Knezovića in Stjepana Babića, ima Vanoli še več težav s sestavo enajsterice. Goran Galešić, Mitja Lotrič in Luka Vekić so še vedno na listi poškodovanih, zaradi prepovedi igranja pa ne bosta smela nastopiti niti Denis Šme in Amar Rahmanović, ki je v vsega petih krogih že izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. “Jutrišnja tekma je za nas zelo pomembna. Če se želimo priključiti ekipam v zgornjem delu lestvice, moramo jutri zmagati,” je za klubsko spletno stran priznal Vanoli, ki bi lahko ob težavah, ki ob pomanjkanju igralcev tarejo obrambno vrsto, v ogenj poslal tudi dva hrvaška novinca, Ivana Šimurino in Antonia Pavića. Podobno kot Vanoli, tudi bočni nogometaš Matej Palčič pričakuje boj za tri točke: “Po dobri tekmi z Mariborom smo vsi pričakovali nadaljevanje pozitivnega niza v Ljubljani, vendar moramo po sredinem porazu jutri na Bonifiki osvojiti tri točke, da se dvignemo po lestvici navzgor. Vsekakor gremo na zmago.”

“V poštev pride samo zmaga. Zavedamo se svojih kvalitet. Jutri igramo pred svojim občinstvom in pričakujemo podporo,” pa vse gledalce vabi Domen Črnigoj. Kanarčki pričakujejo številčno podporo, saj si bodo lahko gledalci jutrišnji obračun ogledali brezplačno. Ob tem pa se očitno v klubu obeta še nekaj sprememb, saj naj bi se v klub znova aktivno vključil tudi koprski župan Boris Popović, ki je za Primorske novice napovedal, da si bodo lahko občani Mestne občine Koper že kmalu zagotovili brezplačne letne vstopnice za ogled tekem na Bonifiki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…