Zavrčani po zmagi nad Mariborom, ki je veliko prahu dvignila tudi po zaključku tekme, “niso slekli gat” niti pred Olimpijo. Haložani so Ljubljančanom zadali drugi poraz sezone, še v drugi tekmi pa včeraj nerazpoloženim zmajem niso dovolili zadetka. Tako sta tri točke gostom zagotovila Veljko Batrović in Jure Matjašič.


“Takšni dosežki se v nogometnem klubu Zavrč ne dogajajo pogosto. Po zmagi nad Mariborom je bilo težko ponoviti še eno dobro tekmo. V štirih dneh premagati dva največja kluba v Sloveniji je gotovo velik uspeh. Srečanje se je odvijalo tako, kot smo pričakovali. Vedeli smo, kam prihajamo. Po njihovem uvodnem pritisku smo pravi čas dosegli zadetek, prav tako drugega. Do konca smo odigrali taktično fenomenalno. Lahko zgolj čestitam svojim fantom, trud in delo dajeta sadove. Fantje so povsem izčrpani, tako fizično kot psihično. Imam srečo, da so tekmovalci in imajo veliko srce. Moramo ostati mirni in s hladnimi glavami,” je na novinarski konferenci po koncu tekme razlagal gostujoči strateg Slavko Matić, ki se lahko pohvali z odličnim nizom. Haložani, za katere je v Stožicah prvič zaigral tudi Albert Riera, po Matićevem prihodu na sedmih tekmah še niso izgubili, v državnem prvenstvu so nanizali že štiri zaporedne zmage.

Završko zmago je dobil tudi debi Alberta Riere. (Foto: Rok Zore)
Završko zmago je dobil tudi debi Alberta Riere. (Foto: Rok Zore)

Eden od junakov tokratnega slavja je bil že omenjeni Jure Matjašič, ki je, potem ko v lanski sezoni ni našel poti do nasprotne mreže, včeraj zabil še drugi zadetek sezone. Še edini preostali člen moštva z uvodne prvoligaške sezone Zavrča je po tekmi dejal, da s soigralci še niso pokazali vsega kar znajo: “Menim, da smo v prvih petnajstih minutah nasprotnika presenetili z visoko, napadalno igro. Čeprav je imela Olimpija v uvodu nekaj priložnosti, menim, da smo zadeli idealnih trenutkih, kar je bilo ključnega pomena za nadaljevanje srečanja, predvsem iz psihičnega vidika. V drugem polčasu nam ni preostalo drugega, kot da se organizirano branimo in čakamo na priložnosti iz protinapadov, saj je Olimpija močno pritisnila. Danes smo pokazali velik karakter in na tem moramo graditi tudi v prihodnosti. Zavrč še zdaleč ni pokazal vsega kar zna.” In kako je sploh prišlo do zadetka? “Iz našega centra je prišla zelo neugodna žoga in najprej mi je na misel prišlo prav to. Res je, da je bilo prisotne tudi nekaj sreče, a vseeno prekrasen zadetek,” je dejal Matjašič, ki je z 71 prvoligaškimi nastopi na vrhu klubske lestvice.

“V prvi vrsti bi čestital ekipi Zavrča za zasluženo zmago. Temu ni kaj oporekati. Mi že proti Gorici nismo bili pravi, a smo se še uspeli izvleči. Tokrat pač ne. Premalo je bilo uporabnih žog v globino in širino, vse preveč smo iskali rešitve skozi preskok igro, kar pa ni naš zaščitni znak. V prvem polčasu smo bili katastrofalni glede agresivnosti in pri oddajanju žog, poleg tega pa smo izgubili preveč neposrednih dvobojev na sredini igrišča, kjer se običajno odločajo tekme. Nogometaši Zavrča so na prelahek način prihajali pred naš kazenski prostor in iz dveh pravih priložnosti tudi zadeli,” je po tekmi priznal ljubljanski strateg Marijan Pušnik, ki pa je odgovornost za poraz prevzel na svoja pleča: “Krivdo za včerajšnji poraz v popolnosti prevzemam nase. Očitno je še vedno prisotna miselnost iz prejšnjih let, ko so igralci po prejetem zadetku izgubili voljo in željo, čeprav jim tega ne oporekam. Skušal sem jih psihološko dvigniti, a mi tokrat ni uspelo. Tudi v taktičnem smislu nismo bili na ustrezni ravni, tako da je poraz popolnoma zaslužen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …