Po odpovedi obračuna med Koprčani in Celjani, je bila edina nedeljska tekma odigrana na novomeškem Portovalu. Gledalci so videli visoko zmago domačega moštva, ki je v završko mrežo pospravila tri žoge, a bi bil lahko razplet tudi drugačen, saj Haložani dvakrat stresli okvir vrat, sodniška ekipa z Markom Podgorškom na čelu pa je že v 11. minuti razveljavila pravilno dosežen zadetek Tomislav Kiša. Haložani so dolenjsko prestolnico tako zapuščali poraženi in slabe volje, precej bolj prešerno pa je bilo vzdušje v domačem taboru.


“Tekmo s Krko smo začeli dobro in si hitro pripravili nekaj lepih priložnosti, a žal žoga ni našla poti v mrežo. Novomeščani so praktično iz edine nevarne akcije dosegli zadetek, a smo se po zadetku hitro pobrali in skušali izid obrniti, a smo ponovno v izdihljajih prvega polčasa prejeli nesrečen zadetek. Prav ta zadetek v sodnikovem podaljšku je bil odločilen, saj smo psihično zelo padli. V drugem polčasu smo nekoliko spremenili sistem in igra nam je veliko bolj stekla. Pripravili smo si nekaj priložnosti, a smo bili v zaključkih premalo zbrani. V zadnjih minutah srečanja smo stavili vse v napad in v izdihljajih tekme prejeli še tretji zadetek. Menim, da rezultat ni realen glede na potek dogodkov na igrišču. V Novem mestu nismo pokazali pravega obraza, a bi se vendarle, kljub visokem porazu, srečanje lahko obrnilo v našo korist,” je uvodni spomladanski obračun za spletno stran Zavrča povzel Jure Matjašič, ki je sredi prvega polčasa stresel tudi okvir vrat, ko je po neposrečenem prostem strelu Kiša krenil po levi strani kazenskega prostora.

“To je bila je za nas pomembna tekma. Nadaljevanje prvenstva smo na domačem terenu želeli pričeti z zmago, saj nas v naslednjih krogih čakajo težke tekme v gosteh. Po izključitvi smo odigrali taktično najboljšo tekmo do sedaj. V Celje gremo odigrati dobro tekmo in če ponovimo današnjo predstavo se lahko nadejamo dobrega rezultata,” je bil po tekmi v izjavi za klubsko Facebook spletno stran precej bolj zadovoljen domači bočni branilec Danijel Rašić. S soigralcem se je strinjal tudi Marin Perić, ki je sredi prvega polčasa načel završko mrežo: “Občutki so vrhunski. Z igralcem manj, ki je bil nepošteno izključen, smo pokazali karakter in zasluženo zmagali. Zdaj nas zanima le Celje, kjer bomo poizkusili presenetiti favorita.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v Trondheim po dober rezultat

Slovensko-skandinavske obračune bodo v letošnjem evropskem poletju nadaljevali nogometaši …