Jutri se na obrobju haloških gričev obeta pravi praznik. Završka zasedba, ki je pozimi doživela velike spremembe, se po polletnem igranju na Ptuju vrača na domače igrišče, ob robu katerega so zgradili moderno tribunu, ki nogometašem in tudi gledalcem ponuja primerno ugodje za spremljanje tekem Prve lige Telekom Slovenije.


“Tekma s Krko je že pozabljena. Obračamo nov list, saj nas čaka izjemno težko srečanje z ekipo Domžal. To bo pravi praznik nogometa v Zavrču in lepšega darila, kot zmage, si za naše zveste navijače ne bi mogel želeti,” je za klubsko spletno stran dejal Jure Matjašič, ki v letošnji sezoni še čaka na prvi ligaški zadetek, potem se je v prejšnji podpisal pod štiri zadetke Haložanov. V nedeljo je bil blizu prvega letošnjega zadetka, a mu je veselje preprečil prečnik, od katerega se je žoga odbila na gol črto. Jutri Matjašiča in soigralce čaka še zahtevnejša naloga kot v nedeljo, saj v Zavrč prihajajo Domžale, vodilno moštvo državnega prvenstva. Nekdanji član ptujske Drave, sicer pa ljubljenec domačega občinstva, poudarja, da Domžalčane spoštujejo, a se jih nikakor ne bojijo: “O ekipi Domžal ni potrebno izgubljati preveč besed. Gre za moštvo, ki je trenutno prvo na lestvici in so celo pred evropskim Mariborom. Že to pove ogromno o njih. Njihova največja prednost na srečanju bo zagotovo to, da so pravi kolektiv in da delujejo kot celota. Trenerju Domžal je v prejšnjem delu prvenstva uspelo nekaj neverjetnega, zato jih tudi spoštujemo. A poudarjam, da se jih ne bojimo.”

Trener Ivica Solomun po visokem porazu z novomeško Krko ni mogel biti zadovoljen, pred tekmo z Domžalami pa bo verjetno v začetni enajsterici zamenjal nekaj imen: “Pričakujem izredno težko srečanje, saj nam v Zavrč prihaja trenutno prvouvrščena ekipa prvenstva. Zagotovo bom opravil nekaj menjav v ekipi, ki bo najboljša, v taktičnem smislu, za srečanje z Domžalami. Želimo dvigniti agresivnost, a o začetni enajsterici bom razmišljal po zadnjem treningu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v Trondheim po dober rezultat

Slovensko-skandinavske obračune bodo v letošnjem evropskem poletju nadaljevali nogometaši …