Zadnja tekma desetega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo, podobno kot v minulem tednu, odigrana v domžalskem Športnem parku. Domača četa, ki se je v četrtem poskusu po treh porazih veselila prve domače zmage v sezone, pričakuje obisk s slovenske Istre. V goste prihajajo Koprčani, ki bodo v Domžalah iskali pot iz rezultatske krize. A v domačem taboru imajo pred tekmo s pokalnimi prvaki, ki so jim lani preprečili pot v finale pokalnega tekmovanja, drugačne načrte.


“Lepo se sliši, da smo v nizu treh zaporednih zmag. Še bolj je pomembno, da smo vmes zmagali na domačem igrišču. Niz zmag želimo podaljšati tudi proti Kopru. Rezultati in položaj na lestvici v nogometu ne pomenijo veliko. Vsaka tekma je zgodba zase. Osredotočeni moramo biti na svojo igro. Če smo mentalno dobro pripravljeni in če imamo pravi pristop, lahko premagamo vsakega nasprotnika. V nasprotnem primeru pa le stežka pridemo do dobrega rezultata. Do nedelje se moramo dobro pripraviti in osvojiti vse tri točke,” je po napredovanju v pokalni četrtfinale za klubsko spletno stran dejal Juninho, ki je bil po obračunu z Ilirijo proglašen tudi za najboljšega posameznika dvoboja z ljubljanskim tretjeligašem. Današnjega nasprotnika odlično pozna Miha Blažič, saj je vse do letošnjega poletja branil koprske barve. Pred srečanjem z bivšimi soigralci branilec pravi: “Prvič bom stal nasproti bivšemu klubu. To sicer nima velike vloge, saj je tekma enako pomembna kot vse ostale. Imamo svoj cilj in upamo, da ga bomo dosegli. Četudi je med prestopnim rokom odšlo nekaj pomembnih igralcev, ima Koper zelo dobro ekipo. Tekmec je premagljiv, a ga moramo vzeti skrajno resno. Po mojem mnenju imamo kvalitetnejšo ekipo in na domačih tleh bi to morali unovčiti.”

Primorec je dolgo čakal na debi v domžalskem dresu, a kot poudarja sam, s tem ni imel težav: “Težko je spremljati soigralce na igrišču, ampak takšna pot je bila nujna. V Domžalah se počutim zelo dobro. Okolje je odlično in hitro sem se privadil nanj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…