Domžalčani tudi v uvodu nove sezone ne zmorejo ujeti ritma brez pretiranih nihanj. Brez le-teh ni šlo niti v sobotnem obračunu z Rudarjem, saj so se knapi v domžalskem Športnem parku veselili prvih točk v sezoni, rumeno-modri pa so zapravili priložnost, da bi se z drugo zaporedno zmago zasidrali pri vrhu lestvice.


Varovanci trenerja Luke Elsnerja bodo imeli priložnost za popravni izpit že danes popoldne, v sklopu petega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo gostovali na novomeškem Portovalu. Novomeščani si novega spodrsljaja ne želijo, tega so v Novem mestu že doživeli v zadnjem medsebojnem obračunu, ko so še dobrih dvajset minut pred koncem vodili z dvema zadetkoma prednosti, a so nato domači med 72. in 79. minuti uprizorili neverjeten preobrat in osvojili vse tri točke. “V slovenski ligi ni lahkih tekem. Vsaka je poglavje zase in prav vsaka je izjemno zahtevna. V Novem mestu pričakujemo trd boj. Vsaka žoga bo pomembna in prepričan sem, da bomo uspešni,” pred tekmo s Krko opozarja Amedej Vetrih, poletni novinec v domžalski zasedbi, ki je doslej zbral štiri nastope. Precej več jih ima v domžalskem dresu Juninho, s 168 ligaškimi nastopi zaostaja zgolj za trenerjem Luko Elsnerjem. Tudi Brazilec se je spomnil zadnjega obračun z Dolenjci: “Pred nami je zanimiva tekma. Pomerila se bosta soseda na lestvici, kar pomeni, da nam zmaga prinaša višje mesto. Na zadnji tekmi na Portovalu smo doživeli boleč poraz, ki nam pred tokratnim gostovanjem zagotovo predstavlja dodaten motiv. Naredili bomo vse, da ohranimo stoodstotni izkupiček na gostovanjih.”

Novomeščani ne bodo nenevarni, saj znajo točke osvajati tudi takrat, ko ne igrajo dobro, kar so nazadnje dokazali na petkovem gostovanju v Zavrču. Krki zaenkrat točke pridno nabira v gosteh, v drugi domači tekmi pa bo skušalo moštvo trenerja Andreja Kastrevca priti do prvih točk. “Vabim vse navijače in privržence kluba, da jutri na stadion Portroval pridejo v čim večjem številu in nam pomagajo do prve domače zmage,” vabi Alen Vučkić, sicer nekdanji nogometaš Domžal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…