Že nekaj časa je bilo jasno, da bo Gorica v novi sezoni igrala brez Marshala Mfona Johnsona. Robustni Nigerijec je izpustil že nekaj zadnjih tekem minule sezone, saj z vodstvom novogoriškega prvoligaša ni želel podpisati nove pogodbe, zato so sinje-modri zveznega nogometaša postavili na hladno.

Morda bi se z Johnsonom na položaju zadnjega zveznega igralca dvoboj z Maccabijem razpletel kako drugače, a o tem je brezpredmetno razpravljati. Zato pa lahko pristaši goriškega kluba kakšno besedo ali dve porečejo na račun nove destinacije Nigerijca. 26-letni nogometaš bo namreč v prihodnje igral v bogatih Združenih arabskih emiratih, s prvoligašem iz Fujairaha je včeraj v družbi zastopnika Stephana Makinwe sklenil tudi pogodbo.

Že ob koncu minulega tedna pa se je Johnson z zapisom na družbenih omrežjih poslovil od sinje-modrih. “Spomini, ki sem jih ustvaril tukaj, bodo za vedno del mene. V zadovoljstvo mi je bilo predstavljati in igrati za klub. Vselej, ko sem oblekel dres, sem dal vse od sebe. Hvala za podporo in ljubezen. Čas je za nov korak. Srečno tudi v prihodnosti. Gremo plavi!” je privržencem Gorice sporočil nogometaš, ki je v dresu primorskega prvoligaša odigral 50 ligaških dvobojev in dosegel tudi tri zadetke.

Od četverice nigerijskih nogometašev, ki so bili del goriške zasedbe v jesenskem delu sezone 2014/15, je tako v klubu ostal le še Amarachi Osuji. Ezekiel Henty je danes član moskovske Lokomotive, Blessing Eleke se je pozimi preselil k Olimpiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Ščulac zapušča Krško

    Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…
  • Tavres: »Cilj je 200 golov v Prvi Ligi«

    Za uradno spletno stran vodilnega prvoligaša se je po srečanju in zmagi nad Triglavom in m…
  • Aluminij do zmage v Krškem

    Nogometaši Krškega so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Alumini…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ščulac zapušča Krško

Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…