V senci goriško-mariborskega obračuna je bil včeraj zvečer odigran tudi obračun velenjskega Rudarja in Celja. Savinjsko-šaleški derbi je, potem ko so Celjani v zadnjem lanskem medsebojnem obračunu prekinili sedem tekem dolgo serijo brez zmage, znova pripadel Velenjčanom, ki so se veselili prve domače zmage v letošnji sezoni.


“Za nas je bilo to izredno pomembna tekma, saj doma nismo zmagali na zadnjih šestih tekmah. V prvem polčasu smo odigrali res dobro tekmo. Pokazali smo več želje in imeli veliko priložnosti za zadetek. Bal sem se, da se nam pri tem ne bi zalomilo in obrnilo v drugo smer … Povedli smo v pravem trenutku, vendar smo morda v prvem polčasu porabili preveč energije in z drugim polčasom nisem tako zadovoljen kot s prvim, čeprav je bil učinek maksimalen. Fantom čestitam, saj so si zmago res zaslužili,” je po pomembni zmagi dejal domači strateg Jernej Javornik, ki se je po drugi zmagi sezone že ozrl proti prihajajočim obveznostim. Velenjčani se bodo v prihodnjem tednu kar dvakrat pomerili z Novomeščani, najprej v sredo v pokalnem obračunu, v nedeljo pa v sklopu desetega kroga Prve lige Telekom Slovenije: “Zanimivo je, da se bomo s Krko že tretje leto zapored srečali v osmini finala. Skozi pokalno tekmovanje ciljamo najvišje, priti do finala. Na to tekmo se bomo pripravili z namenom, da jo dobimo, na drugi strani pa želimo Krki vrniti za poraz na domačem terenu, za nameček pa nas po pokalu v nedeljo čaka še tekma v Novem mestu Za nas je pomembno, da naše konkurente premagamo. Situacija je, kakršna je, borimo se za obstanek in ne smemo razmišljati o čem drugem,” je zaključil strateg velenjskega prvoligaša, ki se z devetimi točkami trenutno nahaja na šestem mestu prvoligaške lestvice.

Pod enega od štirih zadetkov se je podpisal tudi Amer Krcić, ki je upravičil mesto v začetni enajsterici in se veselil še drugega zadetka v letošnji sezoni: “Odprlo se nam je. V prejšnjih krogih nam je manjkalo tudi nekaj sreče, da bi večkrat zadeli. Danes se nam je kar odprlo, mislim, da bi lahko dali še dva ali tri zadetke, vendar smo lahko zadovoljni in gremo pozitivno naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…