“Meni osebno je ničla proti ekipi Celja še slajša, saj vemo, da so agresivna in poletna ekipa,” so bile po včerajšnjem gostovanju v Celju uvodne besede Jasmina Handanovića, ki se je tudi na zelenici Arene Petrol izkazal z dobro predstavo in znova zaklenil svoja vrata, s tem pa soigralcem omogočil lov na novo zmago, še deveto zaporedno v obeh domačih tekmovanjih.


“Tako kot v Ljubljani, smo se znali tudi danes dobro postaviti. Celotna ekipa se je branila in garala za gol, zato je rezultat viden. Vedeli smo, kaj pričakovati. Znali smo nevtralizirati igro kratkih podaj, umiriti nasprotnika, da ni bilo pretiranega divjanja in tako smo ekipo pripeljali v našo korist,” je po tekmi dejal izkušeni čuvaj mreže, ki je z nekaj čudovitimi obrambami tudi včeraj potrdil znano tezo o vinu, starejši kot je, boljši je. Izkušeni Ljubljančan je še desetič v letošnji sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, podobno kot svojega dosežka pa se je razveselil tudi zadetka Mendyja, ki je s pravo bombo ob koncu prvega polčasa načel celjsko mrežo: “Vesel sem njegovega zadetka. Pri tem je na plano stopila tudi njegova individualna kvaliteta, saj nismo imeli pravih priložnosti, s to potezo pa smo si odprli pot do zmage. Bi si pa zadetek rad še enkrat ogledal na televiziji, da vidim kakšen let je imela žoga.”

Handanović je le še potrdil besede trenerja Šimundže in tudi sam priznal, da vijoličasti igrajo za točke in ne umetniški vtis. Na koncu bodo v borbi za prvaka štele le številke, zato so vijoličasti temu prilagodili tudi igro: “Tri točke smo že imeli v žepu, zato ni bilo potrebno divjati. Enostavno igramo za točke in končni cilj, osvojiti prvenstvo. Tako smo se tudi obnašali na igrišču, dočakali drugo priložnost in povišali rezultat.”

“Bila je težka tekma. Strinjam se s trenerjem Maribora, da smo padli pod njihov vpliv. V bistvu smo igrali tako, kot je želel nasprotnik. Težko je bilo pohitriti igro, ustvariti določen tempo, saj je bilo prekrškov, dolgih žog in zaustavljanja igre zelo veliko,” pa je dejal domači kapetan Blaž Vrhovec, ki je pohvalil tudi Jasmina Handanovića, ki je že v prvem polčasu preprečil, da bi se Mariborčani znašli v rezultatskem zaostanku: “To nam ni ležalo, škoda pa, da v prvem polčasu nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jih pripravili. Handanović je dvakrat odlično reagiral, potem pa še zadetek ob koncu prvega polčasa. Vemo, da je v nogometu najmanj ugodno, ko na odmor odideš z zaostankom tik pred koncem polčasa.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Frelih zanika vse obtožbe, pravi da je uničena njegova kariera

Potem, ko se je, zaradi burnih dogodkov, v zadnjem mesecu dni Olimpija odločila za prekini…