Ljudski vrt so po uvodnem dejanju nove sezone državnega prvenstva boljše volje zapuščali gostje. Deveti medsebojni obračun Maribora in Zavrča se je prvič končal z delitvijo točk, kaj lahko pa bi se Haložani iz Maribor še drugič vrnili s polnim izkupičkom, če bi bili predvsem v prvem polčasu, ko se je v dveh priložnostih znašel Polić, nekoliko natančnejši.


“Po koncu tekme je lahko biti pameten. Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma. Odločili smo se za defenzivnejšo taktiko, zvezno vrsto Maribora smo skušali stisniti kolikor je mogoče in po odvzeti žogi s protinapadi skušati največ, kar lahko v tem trenutku. Na našo srečo se je tekma odprla idealno, povedli smo. Vendar je Maribor kvalitetna ekipa, doma mora pritiskati, nasprotnik je izenačil, tudi v nadaljevanju tekme smo pričakovali pritisk. Ob koncu tekme sem se odločil zaprti tekmo, s petimi igralci smo se povlekli v kazenski prostor. S tem smo zaprli poti do gola in okrepili skok igro. Na našo srečo nam je to uspelo, žal mi je bilo zgolj priložnosti ob koncu tekme, ko bi se lahko tekma obrnila v našo korist. Mislim pa, da v prvi tekmi nismo razočarali in bo proti nam vsakomur težko,” je po tekmi priznal gostujoči strateg Ivica Solomun, ki je nekaterim preizkušenim močem iz pomladanskega dela sezone v začetni enajsterici dodal še nekaj novih obrazov. Novinci so se očitno že dobro vklopili v završki sistem, ki bo, glede na včeraj videno, tudi v novi sezoni za marsikoga prava rana. Miran Vuk je pred začetkom tekmovanja napovedal, da Zavrč v letošnji sezoni cilja na tretje mesto, je zaradi tega čutiti kaj več pritiska? “Vsi, ki se ukvarjamo s pritiskom, smo na njega navajeni. Ni ga oziroma ne več kot v običajnem življenju. Trenerski štab dela vse, da izpolni vsaj del želja našega vodstva. Hvala bogu, da imamo takšne ljudi, ki hočejo svoj denar vložiti v nogomet.”

V drugem polčasu se je v završkem dresu predstavil tudi Zlatan Muslimović, nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, o katerem je Solomun dejal sledeče: “V tem trenutku nam lahko ponudi izkušnje. Je podaljšana roka trenerja na terenu. Mislim, da bo lahko z izboljšanjem fizične pripravljenosti lahko našel motiv, željo in voljo, da se dokazuje. Koristili ga bomo po potrebi in v skladu z njegovimi zmožnostmi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…