Medtem ko smo več ali manj vsi že v pričakovanju večernega obračuna Slovenije in Estonijo, v četverici klubov odštevajo še zadnje ure do jutrišnjih pokalnih obveznosti. Večina tekem drugega kroga Pokala Slovenije bo ravno zaradi reprezentančnega premora odigrana šele prihodnji teden, jutri pa bodo na igrišča pritekli nogometaši Drave, Triglava, Mura in Celja. Prav slednji se bodo skušali pod vodstvom novega trenerja Iztoka Kapušina pobrati po slabem začetku državnega prvenstva.


“Pričakujemo dobro in hkrati težko tekmo. Smo izjemno motivirani, želja in edini cilj pa je vsekakor zmaga. Čaka nas kakovostno moštvo Mure, ki sicer premore zanimiv igralski kader, v katerem je obilo nogometašev, ki se bodo jutri želeli dokazati. Pokalno tekmovanje je sicer specifično, saj pride pogosto do presenečenj. Mura je to že dokazala v prvem krogu, naša naloga pa je, da korektno opravimo svoje delo in si priigramo uvrstitev v naslednji krog,” je za klubsko spletno stran dejal Ivan Firer. Izkušeni  Rogatčan je eden redkih grofov, ki si za uvod sezone zasluži pozitivno oceno, zato ne čudi, da bo pomemben člen Celja tudi v soboški Fazaneriji. Strelec treh zadetkov pravi, da se je moštvo že spoznalo z zahtevami in idejami novega trenerja: “Prvi vtisi z obeh treningov so izredno pozitivni, igralci skušamo čim prej sprejeti njegove ideje in zamisli. Verjamem, da bomo nekaj novosti udejanjili že na jutrišnji tekmi, vsekakor pa v prihodnjih tednih, ko se bomo zagotovo predstavili v nekoliko spremenjeni podobi.”

“Fante sem že včeraj opozoril na to, da v Mursko Soboto ne gremo na izlet. Gre za zelo resno tekmo, ki jo želimo zmagati. Je pa res, da zagotovo ne bo lahko. Ne glede na to, da je Mura trenutno tretjeligaš, gre za veliko ime slovenskega nogometa. Domače moštvo bo imelo bučno podporo s tribun, poleg tega pa bo nasprotnik izredno motiviran. Vse to so za nas oteževalne okoliščine, ki pa jih moramo premostiti, če želimo zmagati. Zagotovo bo to za nas težka tekma, kljub temu pa je cilj zmaga. Enostavno, to tekmo moramo dobiti in tako bomo tudi šli v njo – na zmago,” pa je v pogovoru za naš portal dejal novi strateg Iztok Kapušin.

Jutrišnji tekmi drugega kroga Pokala Slovenije:
DRAVA PTUJ – TRIGLAV KRANJ
MURA – CELJE (obe ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…