Podobno kot med zimskim premorom, se je Jaka Ihbeisheh tudi po koncu klubskih obveznosti odzval povabilu palestinske reprezentance, ki jo v prihajajočih dneh čaka začetek kvalifikacijskega ciklusa. Zdaj že nekdanji nogometaš Krke, ki je bila eno najprijetnejših popestritev nadaljevanja sezone, bo tako v novo tekmovalno leto znova krenil brez pravega počitka.


Jako smo zmotili sredi reprezentančnih priprav, v Palestini. Vsega dober teden po zaključku sezone nismo mogli mimo odličnih dolenjskih predstav v pomladanskem delu. “Ne bi znal razložiti, v čem se je skrival recept za uspeh. Na nogometnih zelenicah se je čutilo, da smo bili bolj sproščeni in se nismo ustrašili pokazati vsega, kar znamo. Bili smo samozavestnejši in v igri imeli več svobode kot prej,” je za SNPortal uvodoma dejal 28-letni bočni nogometaš, ki je v letošnji sezoni za Krko odigral 27 ligaških tekem, na katerih je dosegel tudi po dva zadetka in podaji. Morda bi bil učinek še boljši, če ne bi velikokrat krpal tudi nastalih lukenj v novomeški enajsterici, saj je le malokdaj igral dve tekmi zapored odigral na isti poziciji: “Sem tip igralca, ki lahko igra na več pozicijah. Verjamem, da je to dobro za ekipo, vendar pa zaradi tega včasih ne morem pokazati vsega, kar znam. Težko se je iz tedna v teden prilagajati novim pozicijam. Ne glede na to, pa sem vselej pripravljen igrati na poziciji, ki mi jo določi trener. Če lahko s tem pomagam ekipi, je vse ostalo drugotnega pomena.”

Nogometaš, ki je v prvoligaški konkurenci igral tudi za Interblock, Primorje, Rudar in Domžale, je dres dolenjskega kluba nosil zadnji dve sezoni, kljub temu, da je imel s Krko sklenjeno še enoletno pogodbo, pa v prihodnji sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa. Ga vleče v tujino? “S Krko sem imel še veljavno enoletno pogodbo, vendar smo jo na mojo željo sporazumno prekinili. S klubskim vodstvom smo se razšli v korektnih odnosih. Nikoli ne reci nikoli, vendar bi si rad poiskal nov izziv v karieri. Vsak slovenski nogometaš sanja o igranju v tujini in seveda je to tudi moja želja,” je pojasnil Ihbeisheh, ki je za dolenjskega prvoligaša v dveh sezonah odigral 58 ligaških tekem, kar ga z Danijelom Dežmarjem uvršča na vrh klubske lestvice.

Po dveh sezonah se poslavlja od dresa Krke, s katero je prekinil pogodbo. (Foto: Ana Kos)
Po dveh sezonah se poslavlja od dresa Krke, s katero je prekinil pogodbo. (Foto: Ana Kos)

Medtem ko večina nogometašev trenutno še uživa na zasluženem dopustu, se je Jaka znova odpravil proti Palestini in združil moči z reprezentančnimi soigralci. Tako znova ne bo imel pravega odmora, česar pa sam ne obžaluje, čeprav je imel v uvodu nadaljevanja letošnje sezone zaradi tega nekaj težav z lovljenjem prave forme: “Moram priznati, da sem po prihodu domov iz azijskega prvenstva v Avstraliji, kar nekaj časa lovil pravo formo, saj se je poznala utrujenost po prvi polovici sezone in reprezentančnih aktivnostih. Pravega počitka ni bilo, ker se je bilo treba pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Tudi tokrat sem odšel že naslednji dan po koncu sezone in se vračam šele 18. junija. Konkretnega odmora tudi tokrat ne bo, saj moram poiskati nov klub. Vseeno pa bi si rad vzel vsaj nekaj dni, da malce odpočijem glavo in telo.”

Palestinci v uvodu kvalifikacij za Svetovno prvenstvo najprej čaka obračun s Savdsko Arabijo, ki je bil prestavljen k nasprotniku, 16. junija, pet dni po prvem kvalifikacijskem dvoboju, pa Ihbeisheh in soigralci gostujejo še v Maleziji, ki je na papirju lažji nasprotnik. “Smo na začetku kvalifikacijskega ciklusa in seveda si želimo začeti s pozitivnimi rezultati. Savdska Arabija je na papirju močnejši nasprotnik, vendar bomo storili vse, da jih presenetimo. Proti Maleziji pa upamo na vse tri točke. Ne bojimo se nikogar,” je zaključil nogometaš, ki je januarja poskrbel za radost palestinskih rojakov, saj se je podpisal pod prvi zadetek Palestine na Azijskem pokalu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…