Po dveh tednih treningov na turških tleh so se v soboto popoldne v domače okolje vrnili tudi Mariborčani. Znova so svojo pripravljenost in formo pilili v Beleku, ki je v štirih letih postal že tradicionalna baza vijoličastih v pripravah na spomladanski del sezone. Štajerci so se domov vrnili zadovoljni z opravljenim.


“Kar je bilo predvideno, smo opravili. Tiste bolezni igralcev, ki so se zvrstile pred odhodom, so nas nekoliko presekale, a so se fantje dobro odzvali in ujeli ritem. Kakšen teden, dva se bo pri posameznikih poznalo, da so imeli težave in se bo zavleklo v prvenstvo. Že po odigranih minutah je opazno, da so nekateri v zaostanku, a se uspešno priključujejo večini po opravljenih treningih in minutažah na tekmi, tako da je skupna ocena celotnega dogajanja v Turčiji pozitivna,” je za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža, ki je z najožjimi sodelavci na pot v Turčijo odpeljal 29 nogometašev, dva izmed njih sta se domov vrnila poškodovana. Težave s koleni so ponagajale Daretu Vršiču in Agimu Ibraimiju, Šimundža pa pred odzivom zdravniške službe upa, da z vezistoma ni nič hujšega. Dvojec je sicer zaigral tudi na zadnji tekmi s Partizanom, ki je bila po prikazani igri za Maribor najslabša v pripravljalnem obdobju, kljub temu pa je skupna ocena vseh šestih preizkušenj dobra: “Odigrali smo dobre tekme, pod utrujenostjo delovali dokaj dobro. Predvsem po taktični plati smo bili na visokem nivoju. Smo pa imeli tudi slabše strani, ki jih bomo skušali odpraviti. Fantje so dobili informacije, kako želimo delovati. Ob tem pa tudi spoznanja, da moramo biti maksimalni v vsaki tekmi ne glede na nasprotnika.”

Prestavitev začetka spomladanskega dela prvenstva je nekaj težav povzročila tudi državnim prvakom, a 43-letni strateg priznava, da so se na odločitev ustrezno odzvali. Do začetka tekmovalnih obveznosti bodo odigrali še eno ali dve tekmi, v soboto bo nasprotnik velenjski Rudar: “Gre za zadeve, na katere nimamo vpliva, takšna je bila odločitev Nogometne zveze Slovenije. Informacijo smo dobili dovolj hitro, da smo spremenili program dela. Prilagodili smo se nastali situaciji in pripravljamo se na ligaški start 28. februarja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v Trondheim po dober rezultat

Slovensko-skandinavske obračune bodo v letošnjem evropskem poletju nadaljevali nogometaši …