Velika točka Maribora še vedno odmeva, ne le doma, tudi v tujini, saj so vijoličasti točko ukradli ekipi, ki naj bi se po večini predvidevanj borilo za naslov evropskih prvakov. Mariborčani so v 50. minuti poskrbeli za šok v vrstah gostov, potem ko je Petra Čecha s sijajnim udarcem matiral Agim Ibraimi.


Nastop makedonskega reprezentanta je bil še nekaj ur pred tekmo pod vprašajem, saj tudi zdravljenje z antibiotiki ni povsem odpravilo težav z virozo in vnetim grlom, še dan pred tekmo je vijoličasta desetica vadila v zimski opremi, s kapo na glavi in šalom okrog vratu. “Pred tekmo sem dobil veliko vitaminov, bil sem svež. Najpomembneje je bilo to, da so me soigralci motivirali in rekli, da moram stisniti zobe in odigrati tekmo. Tako je tudi bilo, saj smo dobra klapa in kolektiv, moraš delati v dobro ekipe, ne glede na to, ali nasproti stoji Chelsea ali Krka. Pristop je pomemben, nič drugače ni bilo niti danes,” je s hripavim, a vseeno veselim glasom razlagal v Tetovu rojeni virtuoz, ki je želel že po uri zapustiti igrišče, saj mu zdravstveno stanje ni več dovoljevalo igre, a je nato na prigovarjanje soigralcev vseeno ostal na zelenici. Nato smo ga poprosili še, da podoživi sekunde ob zadetku, ki je bil res mojstrski: “Take stvari vsak dan vadimo na treningih. Ko se pogovarjamo z našimi vratarji, Handanović vselej pravi, da gredo vrhunski vratarji ob takšnih situacijah dva ali tri metre iz vrat. Zato jih je najlažje premagati ne z močnim, temveč z natančnim strelom. Tokrat sem pogledal vratarja, videl nekaj praznega prostora in si rekel, če bom zadel, bo padel lep gol, če ne, bo žogo pač ujel vratar.”

(Foto: Jure Banfi)
(Foto: Jure Banfi)

“Za Hando nimam kaj reči, je ambiciozen, vsak dan na treningih dela še več kot vsi mi. Ko daš vse od sebe, te bog nagradi,” je Ibraimi nekaj pohval še namenil na račun Jasmina Handanovića, ki je bil z nekaj obrambami, ob Ibraimiju, najvidnejši junak velike točke. Kljub temu je izenačujoči zadetek pustil nekaj grenkega priokusa, saj so Londončani ponovili domžalski scenarij in do zadetka prišli praktično na enak način, saj je bil Matić podobno sam kot Aneff pred dnevi: “Glede tega se moramo soigralci dobro dogovoriti med sabo. Mi je pa žal trenerjev, ki delajo glede tega področja, saj nam dajo naloge, da pokrivamo svoje igralce, a je na koncu vselej nekdo prost, česar pa ne razumem. To moramo dobro analizirati in si povedati, ti si kriv in dovolj. Kdaj bo to, bomo videli, vendar sam mislim, da je najbolje tako.”

Kljub temu bo točka z modrimi dobra spodbuda za zadnja dva obračuna s Sportingom in Schalkejem, a nas je Ibraimi hitro popravil, da bo evropski remi spodbuda predvsem za domače obveznosti: “Točka je dala dodatne energije za domače prvenstvo, ne pa za Sporting in Schlake. Današnji pristop moramo prenesti na prvenstvene tekme, saj so te naša prioreteta. Domžale imajo že devet točk prednosti in če ne bomo zbrani, ne bo dobro. Pusti, sam bi zamenjal vse točke v Ligi prvakov za naslov državnih prvakov, saj bi s tem v naslednji sezoni znova igrali v Ligi prvakov. To je pomembno! Živimo od domače lige, ne pa od Lige prvakov. Resda ta polni proračun, a to so stvari kluba, ne pa igralcev. Samozavestni smo pred vsako tekmo, to dokazujemo že tri leta, ampak očitno je težava v nekaterih glavah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor že v prvem polčasu odločil dvoboj proti Domžalam

V Ljudskem vrtu je Maribor pred svojimi navijači slavil drugo zmago v sezoni, potem ko so …