Tudi v Kopru že odštevajo ure do jutrišnjega spektakla s Hajdukom. Splitčani so nocoj že preizkusili zelenico Bonifike, ki bo jutrišnji obračun pričakala razprodana. Vstopnic ni več možno dobiti, obračun bo spremljalo nekaj manj kot 2600 gledalcev, med njimi bo, ne glede na dejstvo, da je Torcida prejela zgolj 130 vstopnic, tudi precej pristašev dalmatinskega ponosa.


Uradna novinarska konferenca je v Bonifiki potekala prav danes, v Splitu pa so srečanje s sedmo silo organizirali že pred odhodom v Slovenijo, kamor so Splitčani pripotovali z letalom do Brnika in nato z avtobusom nadaljevali do Kopra. Damir Burić, trener Hajduka, je doma pustil Francka Ohandzo, ki je blestel na povratnem obračunu z estonskim Kalevom, ko je dvema zadetkoma dodal še podajo. Kamerunski novinec, ki se je na Poljud preselil iz zagrebškega Dinama, se je poškodoval na zadnjem treningu pred odhodom v Slovenijo, z njegovim nastopom pa Dalmatinci niso želeli tvegati.“Nismo želeli tvegati, saj si tekme sledijo ena za drugo, zato Franck z nami ne bo potoval v Koper. Imamo rešitev za to, tudi v pripravah smo eno od tekem odigrali brez Francka, Antun Maglica pa v vsakem trenutke kaže svojo kakovost. Tu je še nekaj opcij, tudi nam morate dati nekaj časa, da razmislimo o določenih stvareh, saj so nekateri opcije še odprte,” je dejal Burić, ki bo lahko jutri računal na dvajset nogometašev. Ob vratarskem dvojcu Lovre Kalinić in Ivo Grbić, so v Slovenijo pripotovali še Maksim Bilyi, Goran Milović, Jefferson, Artem Radčenko, Nikola Vlašić, Anton Maglica, Josip Juranović, Mijo Caktaš, Elvir Maloku, Zoran Nižić, Marko Pejić, Marko Bencun, Josip Bašić, Tino Sven Šušić, Fran Tudor, Ante Roguljić, Andrija Balić in Tomislav Kiš, ki je spomladi igral za Zavrč.

51-letni strateg, ki je pred letošnjo selitvijo v Split v Nemčiji deloval kot pomočnik, nazadnje v bremenskem Werderju, je o Kopru govoril s spoštljivim tonom. “Koper je spoštovanja vredna ekipa, saj so zmagovalci Pokala in Superpokala, v katerem so premagali Maribor. Gre za ekipo, ki je ravnotako napredovala iz prvega predkroga in še posebej dobro igrala v gosteh. Gre za ekipo, ki jo je potrebno spoštovati, saj igrajo izredno kompaktno in čvrsto. Italijanski trener gradi igro na obrambi in ekipo se zelo dobro postavlja. Sami moramo še delati na določenih elementih, da bi rezultat za nas bil dober,” je priznal Burić, ki je kot posameznika izpostavil Gorana Galešića, kot glavni napadalni orožji Kopra pa izpostavil igro preko kril in standardne situacije iz prekinitev.

“Nadaljevali bomo z našo igro. Zaprli bomo poti do gola, v naši igri želimo zadržati kompaktnost, ki smo jo že imeli, obenem pa moramo izkoristiti prostor, ki se nam bo ponudil in na koncu izvleči dober rezultat,” je zaključil šef splitske stroke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…