Dan pred jutrišnjim spektaklom v Kopru je že jasno, da bosta obe tribuni Bonifike nabito polni do zadnjega mogočega kotička. Obračun drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo si bo ogledalo nekaj manj kot 2600 gledalcev, od tega bo tudi gostujočo moštvo spodbujalo tudi 130 članov navijaške skupine Torcida.


Kljub predpisani personalizaciji, iz kluba so sporočili, da se na tekmo odpravite z veljavnim dokumentom, gre verjeti, da bodo imeli Splitčani več kot zgolj podporo 130 glasnih grl, saj ni skrivnost, da ima Hajduk še vedno veliko pristašev tudi v Sloveniji. Glasne in številčne podpore se nadejajo tudi v domačem taboru, Ivica Guberac pa je v krajšem pogovoru za klubsko spletno stran vlogo favorita prepustil Dalmatincem, a še pred tem dejal, da morajo Koprčani pred domačimi gledalci mrežo ohraniti nedotaknjeno. “Doma ne smemo prejeti gola. Mnogi pravijo, da je današnji Hajduk le bleda senca nekdanjega velikana, a ste v nedeljo videli, da je imel tudi bogati Dinamo velike težave s splitskimi mladci. Talentov na Poljudu nikoli ni manjkalo in tudi v tej ekipi jih je kar precej. Zaradi njegove preteklosti in polnih klubskih vitrin vlogo favorita prepuščamo Hajduku. Naj pa vedo, da bomo svojo kožo zelo drago prodali,” je dejal koprski kapetan.

Guberac je bil še dve leti nazaj, podobno kot Goran Galešić, tik pred tem, da ostane na Poljudu. A usoda je hotela drugače, koprski dvojec se je hitro poslovil od nesojenih soigralcev. Zakaj ni prišlo do prestopa? “Pravzaprav ne vem, zakaj. Enostavno nisva bila za tisto ekipo. Fantje so naju dobro sprejeli, vsaj zase to lahko trdim. S polovico tedanje ekipe se še vedno občasno slišim. Tudi oni se veselijo tekme z nami in pričakujejo zanimiv dvoboj. Čestitali so mi ob napredovanju v drugi krog, jaz pa sem jim čestitke seveda vrnil. Vendar, ko bomo stopili na igrišče, bo medsebojno hvaljenje kmalu pozabljeno,” poudarja osrednji člen koprske zvezne vrste.

Koprski strateg Rodolfo Vanoli bo lahko jutri računal tudi Denisa Halilovića, ki je bil zaradi bolezni vprašljiv, v sposobnosti kanarčkov pa verjame tudi športni direktor Matej Mavrič Rožič: “Za naše fante bo srečanje s Hajdukom nekaj posebnega, zato sem prepričan, da bodo dali vse od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…