Domžalski mladinci so v letošnji sezoni državnemu naslovu, ki so ga osvojili še drugič zapored, pred dobrim tednom dodali še pokalni naslov. Pod enega od štirih zadetkov v mreži Aluminija se je podpisal tudi Ernest Grvala, ki je k Domžalam prestopil lansko poletje, potem ko je bil pred tem član kranjskega Triglava.


V dresu kranjskega kluba je 18-letni Grvala v lanski sezoni zbral tudi šest prvoligaških nastopov, v članski ekipi Domžal pa je ognjeni krst doživel minulo soboto, ko mu je trener Luka Elsner namenil priložnost v zaključku obračuna z Radomljami. “V prvi ligi sem debitiral že pri 17 letih v majici Triglava. Na priložnost v članskem moštvu Domžal sem čakal celoten spomladanski del sezone. Trdo sem treniral, delal vse, kar so mi trenerji naložili in vesel sem, da sem proti Radomljam odigral prve minute tudi v članskem dresu,” je za spletno stran domžalskega kluba dejal Grvala, ki je v letošnji sezoni za mladinsko selekcijo na 25 tekmah dosegel tudi osem zadetkov. Z dobrimi igrami in delom pa si je prislužil tudi prvo profesionalno pogodbo, saj je minuli teden z vodstvom kluba sklenil triletno pogodbo: “Pred prihodom v Domžale je bil moj osnovni cilj, da se z dobrimi igrami v mladinskem moštvu dokažem in si zagotovim poklicno pogodbo. Prvi korak je za menoj, čaka pa me še ogromno dela, da se prebijem v prvo enajsterico članskega moštva. Ko mi bo to uspelo, bom razmišljal o novih ciljih. Seveda pa se vsak igralec nekoč želi preizkusiti v tujini. Trenutno se moja kariera razvija po željah. Moram ostati potrpežljiv in čakati na svojo priložnost, saj sem trenutno najmlajši član ekipe. Nadaljevati moram s trdim delom. To je edino, kar prinaša uspeh.”

Obetavni krilni vezist, sicer tudi mladinski reprezentant Slovenije, bo v kadru članske ekipe tudi v zadnji tekmi letošnje sezone, ko Domžalčani gostujejo v ljubljanskih Stožicah, pri Olimpiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…