Goričani ne popuščajo. Potem ko so Primorci kljub pogumni igri v Stožicah v uvodnem krogu sezone morali priznati premoč Olimpiji, je četa trenerja Mirana Srebrniča nanizala že štiri zaporedne zmage in bo tudi šesti krog državnega prvenstva pričakala na vrhu ligaške razpredelnice. Po Rudarju, Krki in Celju so Goričani včeraj na kolena spravili še Zavrč.


“V prvem polčasu smo imeli nekaj težav z njihovim sistem igre, tudi sami smo bili pod svojimi zmožnostmi in ne moremo biti zadovoljni, kljub temu pa smo zapravili tudi enajstmetrovko. V drugem polčasu pa smo prilagodili igro, menjave pa so spremenile ritem igre in dosegli smo tri gole,” je po tekmi priznal goriški strateg Srebrnič, ki je izpostavil predvsem prvi polčas, po katerem bi lahko Haložani vodili tudi s tremi zadetki prednosti, a je za sive lase završkih napadalcev skrbel vratar Grega Sorčan, ki se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Prav Kranjčan v golu Gorice je po tekmi spregovoril tudi za klubsko spletno stran: “V začetku nismo bili zbrani. K sreči danes nismo prejeli zadetka in smo zato še toliko bolj veseli. Na vseh tekmah doslej smo namreč dobili gol. Veseli smo novih treh točk, s katerimi smo v vodstvu. Vzdušje v ekipi je odlično, tukaj se počutim zelo lepo. Ekipa je vrhunska, dobro igramo, kar smo dokazali v drugem polčasu.”

Kljub odličnemu začetku sezone pa tudi obetavni vratar poudarja, da je cilj Gorice v nadaljevanju sezone še vedno zagotovitev obstanka med prvoligaši: “Naš cilj je še vedno obstanek, ampak gremo iz tekme v tekmo. Na vsaki se moramo izjemno potruditi in dokazovati. Tako bo tudi v soboto v Domžalah, ki so zelo čvrst tekmec. S svojo formo sem zadovoljen in upam, da jo bom na vsaj takšni ravni obdržal še veliko časa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…