Goričani so največje razočaranje dosedanjega poteka državnega prvenstva. Plavi so tri kroge pred koncem jesenskega dela prvenstva šele na osmem mestu in daleč od boja za mesta v zgornji polovici lestvice, saj za petim Zavrčem zaostajajo za kar 17 točk. Aktualni pokalni prvaki so slavili vsega trikrat, premagali so zgolj Krko in Radomlje, slednje sicer dvakrat, proti ekipam, ki so na lestvici višje, pa letos sploh še niso okusili slasti zmage. Zato je razočaranje pristašev – precejšnje in upravičeno.


“Ekipa ima očitno določene omejitve. Tudi sam sem naredil napake in se zmotil pri oceni kakšnega igralca. Še vedno pa sem prepričan, da nimamo slabega moštva. Morda mu manjka vodja na igrišču, ki bi v težkih trenutkih za sabo povlekel soigralce. Lani smo s posamičnimi kvalitetami rešili veliko tekem v naš prid, pred letošnjo sezono pa so bile okoliščine in izhodišča sestavljanja ekipe drugačna oziroma negotova. Verjamem, da bo spomladi z nekaterimi posegi v selekciji in predvsem s celovitim pripravljalnim obdobjem slika precej drugačna,” je v pogovoru za Primorske novice dejal športni direktor Michele Dal Cin, ki je imel lani precej lažje pogoje za delovanje. Letos sodelovanje s Parmo ni več tako tesno kot v lanski sezoni, zato je moral izkušeni Italijan pri sestavi moštva uporabiti tudi svoja poznanstva, ki jih je sklenil z delovanjem v domovini, medtem ko večina Nigerijcev prihaja iz njegove nogometne akademije v tej državi. Nogometa se je v njej izučil tudi Stephen Makinwa, poimensko najbolj zveneča okrepitev Gorice v poletnem prestopnem roku.

“Žal smo se spet znašli v spirali slabih rezultatov. Tudi zato so tri tekme, ki so še pred nami v jesenskem delu, zelo pomembne. Sezono bomo izpeljali, kot se spodobi, s spoštovanjem do dresa Gorice in tekmecev ter s pogledom usmerjenim v prihodnost,” je pogovor zaključil športni direktor goriških vrtnic, ki je medtem pripeljal še enega novinca. Nabil Taider je sicer stari znanec Primorcev, saj je v minuli sezoni na dveh tekmah zbral 27 minut. Gre za starejšega brata Saphirja Taiderja, člana milanskega Interja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor že v prvem polčasu odločil dvoboj proti Domžalam

V Ljudskem vrtu je Maribor pred svojimi navijači slavil drugo zmago v sezoni, potem ko so …