Medtem ko nogometaši Gorice še vedno čakajo na prvi del plačila zaostalih obveznosti, so danes odigrali še četrto pripravljalno srečanje. V vetrovnih Biljah so se pomerili z drugoligašem iz Ankaran-Hrvatini in ga ugnali s 3:1.


Ankarančani so v Bilje pripotovali brez vratarja, zato sta mrežo branila kar goriška vratarja Sorčan in Gallinetta, vsak po en polčas. Mrežo gostov je v prvem polčasu branil Italijan, ki pa je moral kar trikrat po žogo v svojo mrežo. Dve zadetkov se je veselil mladi nigerijski napadalec Blessing Eleke, ki se je 18. minuti podpisal pod pravo mojstrovino, potem ko je s šestih metrov zadel s škarjicami. Vsega dve minuti kasneje je vodstvo aktualnih pokalnih prvakov povišal Luka Majcen, ki je bil natančen z bele točke, Eleke pa se je v 37. minuti med strelce vpisal še drugič. Znova je poskusil s škarjicami, a tokrat zgrešil žogo, ta se je odbila do Majcna, a se Gallinetta ni pustil premagati, vendar žogo izbil na nogo Elekeja, ki je okroglo usnje zabil po prečnik. Končni izid je v 41. minuti postavil Luka Vekić, ki je izkoristil slabo posredovanje goriške obrambe in po strelu z bližine znižal vodstvo Gorice. Gostje so sicer zadeli že prej, a je sodniška ekipa zadetek razveljavila zaradi prepovedanega položaja. V nadaljevanju se je igra nekoliko umirila, Gorica je narekovala ritem igre in zapravila dve obetavni priložnosti, saj Osuji in Ferri pri zaključku nista bila dovolj natančna. Gostje so si ustvarili nekaj priložnosti, a do več kot častnega zadetka niso uspeli priti.

GORICA 3:1 ANKARAN-HRVATINI
Eleke (18′, 37′), Majcen (20′ pen); Vekić (41′)

Gorica: Sorčan, Enow, Kavčič, Napoli, Pasqualini, Taider, Džuzdanović, Slivka, Ruggiero, Majcen, Eleke.
Igrali so še: Gallinetta, Širok, Jogan, Palumbo, Caputo, Vetrih, De Cecco, Johnson, Žigon, Amarachi, Ferri. Trener: Cesare Beggi.
Ankaran-Hrvatini: Gallinetta, Kolarič, Reja, Pahor, Burkić, Badžim, Vukelić, Vodeb, Mihalič, Rudonja, Vekić. Igrali so še: Sorčan, Furjan, Hojnik, Rodica, Papež in Ilić. Trener: Vlado Badžim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentančni vratar zapustil Olimpijo

Smo sredi prestopnega roka, in na začetku prvoligaške sezone. Kljub temu pa je zelo pestro…