Goričani bodo skušali rane po šokantnem izpadu iz pokalnega tekmovanja, v sredo se je v Fazaneriji minimalne zmage veselila Mura, zaceliti v današnjem obračunu s Krškim. Vodilno moštvo državnega prvenstva je pred pokalnim spodrsljajem nanizalo pet zaporednih zmag, danes popoldne naskakujejo še šesto.


“Že nedeljska tekma po pokazala naš karakter. Moramo prebroditi pokalni izpad in nadaljevati z zmagami. Igramo doma, smo v formi. Resnično si želim še večje podpore publike, saj jo naša mlada ekipa potrebuje. Čaka nas Krško, ki je novinec. Nismo presenečeni, da jim gre tudi njim dobro. So polni elana, želijo se dokazati. Pričakujem odprto tekmo, dinamično in seveda našo novo zmago,” je za klubsko spletno stran priznal vratar Grega Sorčan, ki je že v drugi polovici pretekle sezone kazal zelo dobre predstave, v novi sezoni pa je svoje predstave še nadgradil, saj je v petih nastopih že nekajkrat rešil svoje soigralce. Zanimivo, kljub temu, da je Gorica vodilno moštvo lige, obramba ni močnejši člen primorske zasedbe. V goriški mreži je v šestih krogih končalo deset žog, več golov, sicer enajst, so prejeli zgolj Koprčani. A očitno se moštvo s severa Primorske drži načela, da je napad najboljša obramba, s štirinajstimi doseženimi zadetki so namreč najučinkovitejše moštvo lige.

Trener Miran Srebrnič po porazu z Muro ostaja previdnejši, saj je po tekmi v Fazaneriji poudaril, da danes ni več lahkih nasprotnikov: “Za nas je vsaka tekma zelo težka, tudi proti Muri je bila. Maksimalno se moramo pripraviti na nasprotnika, s komerkoli igraš, ni lahkih tekem, vsi nasprotniki so organizirani. Krško je to že pokazalo in osvojilo že veliko število točk. Dobro se moramo pripraviti na tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…