Na pot proti Skandinaviji so se danes dopoldne odpravili tudi nogometaši Gorice, ki jih na Norveškem čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij Evropske lige. Kot je znano, bo nasprotnik Goričanov dvakratni državni prvak Molde.


Goriška vrsta, ki sicer v tem trenutku šteje zgolj osemnajst nogometašev, se je proti severu Evrope odpravila s Tržaškega letališča, zvečer pa četo trenerja Luigija Apollonija čaka še uradni preizkus zelenice na stadionu Aker v Moldeju. Na jutrišnjem obračunu, ki se bo pričel ob 20:30, bo pravico delil 35-letni irski sodnik Padraigh Sutton, pričakovanja pred nastopom pa je za klubsko spletno stran razkril Miran Srebrnič: “Molde je kakovostna ekipa. Je v tekmovalnem pogonu, je vodilna na lestvici domače lige. Zagotovo nas čaka težko delo. Toda v tekmo gremo odločno. Če bomo disciplinirani, dobro stali na igrišču, bo izid dober. Zagotovo bomo poskušali doseči zadetek.”

Eden glavnih goriških adutov bo tudi povratnik Dejan Žigon, ki bo ob Sandiju Arčonu in Luki Majcnu najverjetneje zasedel mesto v napadu. Prav 25-letni Primorec je pred tremi leti dosegel zadnji goriški zadetek v evropskih tekmovanjih, ko je na gostovanju pri danskem Randersu zadel za končnih 1:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…