Goričani še vedno upajo na osmo mesto in obstanek v prvoligaški konkurenci brez igranja dodatnih kvalifikacij, v kolikor bo do teh sploh prišlo. Primorci za skok na osmo mesto potrebujejo tudi uslugo odpisanih Radomelj, ki morajo v Domžalah ugnati Krko, Gorica pa mora v domačem obračunu z Zavrčem v svojo bero dodati nove tri točke.


Vsaj na papirju je Zavrč za Gorico ugoden nasprotnik, verjetno kar najugodnejši. Haložani v sedmih medsebojnih obračunih Gorice še niso uspeli premagati, še več, ob dveh remijih so v goriško mrežo pospravili vsega en zadetek. Tako bo zanimivo videti, če bodo Haložani uspeli prekiniti ‘goriški urok’ in preskočiti psihološki zid, ki je bil v preteklih medsebojnih dvobojih verjetno še največja ovira. Četa gostujočega stratega Ivice Solomuna kljub temu v Novo Gorico prihaja neobremenjena, saj so si Zavrčani že zagotovili peto mesto, zato gre pričakovati, da bo hrvaški trener v igro poslal nekoliko spremenjeno zasedbo, tudi zaradi številnih manjših poškodb, ki ob koncu sezone tarejo moštvo iz vasice ob slovensko-hrvaški meji. “Pričakujem borbeno in izredno napeto tekmo. Verjamem, da si bomo pripravili veliko priložnosti in bil bi že čas, da premagamo tudi ekipo Gorice. Igrati bomo morali po tleh, hitro in preko bočnih položajev, saj imamo tam izredno hitre igralce. Prvenstvo bi bilo lepo zaključiti na najboljši način, s tremi točkami,” je za klubsko spletno stran priznal mladi Blaž Dobaj, ki upa na tretjo priložnost v dresu članskega moštva.

V Novi Gorici je bila v minulih dneh v ospredju skupščina kluba, na katere se je od vodenja kluba poslovil izvršni odbor s predsednikom Robertom Vrtovcem na čelu. V kislo jabolko je zagrizel Hari Arčon, v izvršnem odboru pa bodo ob njem sedeli še Marko Tribušon, Darko Pahor in Sebastjan Komel, ki se ga je dolgo omenjalo kot bodočega predsednika. Na včerajšnji skupščini so sicer še enkrat izpostavili tudi številke. Parma FC goriškemu klubu iz računa športnih terjatev dolguje 786 tisoč evrov, še 618 tisoč evrov pa dolgujeta italijanska sponzorja, ki svojih pogodbenih obveznosti nista poravnala. Dolg goriškega prvoligaša bo konec junija znašal 723 tisoč evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…