Eden dveh uvodnih obračunov enajstega kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo ob 16. uri pričel v Velenju. Rudar bo gostil Gorico, drugouvrščeno moštvo lige, ki po dveh porazih z Mariborom in Olimpijo v Šaleško dolino prihaja z jasnimi nameni – vrniti se na zmagovalna pota in zadržati drugo mesto ligaške razpredelnice.


“Čaka nas težak nasprotnik. Rudar je sicer nizko na lestvici, a ima čvrsto ekipo. Naše misli pa so osredotočene na to, da obrnemo trend teh negativnih izidov. Prepričan sem, da na ekipi ne bosta pustila nikakršnih posledic. Igro imamo in verjamemo, da se bo tudi situacija v doseganju golov hitro obrnila,” je za klubsko spletno stran poudaril Miran Burgić, s katerim se je strinjal tudi trener Miran Srebrnič, ki je bil kljub porazoma z Mariborčani in Ljubljančani zadovoljen z igro svojih varovancev. Goričani so si v tekmi z Olimpijo, ki je s sedmo zaporedno zmago v Novi Gorici izenačila letošnji dosežek Primorcev, pripravili kar 21 zaključnih strelov, a v okvir vrat sprožili vsega trikrat. Srebrnič na ponovitev dobre predstave upa tudi danes: “Rudar je neugoden tekmec. Imajo dobro ekipo, dobre posameznike. Spet nas čaka težka tekma, toda moramo se pobrati. Kot rečeno, sem z igro zadovoljen, in če jo bomo prikazali tudi proti Rudarju, bomo domov prinesli pozitiven izid.”

A svojo računico imajo tudi v domačem taboru, saj bi se z morebitno zmago oddaljili od dna lestvice, ob ugodnem razpletu ostalih tekem pa bi se lahko močno približali tudi mestom v zgornjem domu prvenstva. “Kot vsaka tekma v ligi, bo tudi ta zahtevna. Gorica je odlično moštvo, ki je zelo uspešno krenilo v novo sezono, kljub temu, da so zadnji dve tekmi izgubili, so vseeno prikazali dobro igro in bi si z malo več sreče lahko priigrali kaj več. Pričakujem odprto tekmo na kateri bosta obe ekipi poizkušali zmagati. Na vsaki tekmi smo boljši in to bomo poizkusili prenesti tudi na sredino tekmo. Želim si dobrega obiska, da bodo navijači glasni kot vedno, mi pa bomo na igrišču dali vse od sebe,” poudarja Amer Krcić, ki v zadnjih tekmah kaže dobro formo, v tekmi s Celjem je zadetku dodal še podajo. Podobnega mnenja je tudi Prašnikar, ki je s štirimi zadetki še vedno prvi klubski strelec, čeprav je zadnji zadetek dosegel že v petem krogu: “Čaka nas zahteven nasprotnik, saj Goričani držijo visoko mesto na lestvici. V napadu so zelo nevarni, tako da bomo v obrambi morali odigrati čim bolj zbrano, na drugi strani pa pokazati, kdo je domačin. Smo vsekakor v boljšem stanju kot smo bili na prvi medsebojni tekmi v Gorici, zato verjamem v naš uspeh.”

V obračunu, ki bo predvajan tudi na malih televizijskih ekranih, bomo zagotovo priča zanimivi predstavi, že zaradi dejstva, ker se Gorica v Velenje ne bo prišla braniti. Goričani bodo v medsebojnih tekmah napadali še četrto zaporedno zmago, medtem ko so pred goriško serijo trikrat zapored slavili tudi Velenjčani. Se bo trend tokrat nadaljeval z zmago knapov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…