Novo pripravljalno srečanje, tretje po vrsti, so danes odigrali tudi nogometaši Gorice. Moštvo trenerja Mirana Srebrniča, znova brez lažje poškodovanega dvojca, Gregorič – Žigon, je gostovalo v Umagu, kjer se je pomerilo z zdaj že tradicionalnim nasprotnikom v pripravah, puljsko Istro.


V obračun so bolje krenili Goričani, ki so si v 14. minuti priigrali lepo priložnost, a Džuzdanović osamljen pred domačim vratarjem Brkićem ni izkoristil ugodne pozicije. Istrani so hitro odgovorili in v 19. minuti povedli z zadetkom Heisterja, ki je zadel po močnem udarcu z roba kazenskega prostora. Hrvaški prvoligaš, ki je pred tedni dobil tudi nove lastnike, je vodstvo podvojil v 36. minuti, ko je strelec prvega zadetka Heister podal pred gol, Celcer je žogo preusmeril proti svojemu golu, Nikolić pa je okroglo usnje pospravil v mrežo in postavil izid polčasa. Goričani so do odhoda na odmor zapretili še s strelom Humarja, ki pa je s precejšnje razdalje meril mimo vrat. V nadaljevanju sta oba trenerja posegla po zamenjavah, Goričani pa so bili v uvodnih minutah drugega polčasa aktivnejši, a je igra še vedno potekala na sredini igrišča, domača vrata pa so Mevlja in soigralci ogrožali predvsem s poizkusi z razdalje. Domači so v drugem polčasu še dvakrat zapretili preko Heisterja, ki pa v 57. in 67. minuti ni bil natančen. Končni izid je v 87. minuti postavil Repić, ki se je po predložku Đurića otresel svojih čuvajev.

ISTRA 1961 3:0 GORICA
Heister (16′), Nikolić (36′), Repić (87′)
Gorica: Štrukelj, Širok, Kavčič, Jogan, Celcer, Vetrih, Martinovič, Humar, Eleke, Džuzdanović, Arčon. Igrali so še: Zagomilšek, Slavec, Kavčič, Kompara, Mevlja, Kanalec, Kolenc, Kotnik, Nagode, Debenjak, Vukeli. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…