S pripravami na novo sezono počasi zaključujejo tudi v novogoriškem taboru, kjer so s treningi pričeli kot zadnji izmed deseterice prvoligašev. Četa trenerja Mirana Srebrniča je včeraj odigrala še peto, predzadnjo pripravljalno srečanje in ugnala drugoligaški Šenčur.


Potem ko so Srebrničevi varovanci v torek v precej premešani zasedbi izgubili s kranjsko Zarico, tokrat dvoma o zmagovalcu ni bilo. Primorci so povedli v 20. minuti, ko je Dino Martinović izkoristil podajo Elekeja, ki se je vsega dve minuti kasneje med strelce vpisal še sam, potem ko je preigral gostujočega vratarja in podvojil prednost. Črne minute gostiteljev je v 26. minuti izkoristil še Amedej Vetrih, ki je bil natančen z bele točke, do enajstmetrovke pa so se v prvem polčasu dokopali tudi Šenčurjani, a se je z obrambo izkazal Grega Sorčan, ki je odigral prvo tekmo po podpisu pogodbe. Gorenjci so v 64. minuti izkorstili drugo najstrožjo kazen, končni izid pa je v 89. minuti po podaji Sergia Aguera, Argentinca na preizkušnji, postavil Tilen Nagode.

Če se priprave počasi bližajo h koncu, pa čaka vodstvo kluba precej dela na kadrovskem področju. Velja omeniti, da iz Goriške prihajajo vesti, da naj bi moštvo dober teden pred začetkom državnega prvenstva zapustila že omenjeni Amedej Vetrih in Dejan Žigon, ki naj bi odšel na Poljsko, kjer se je pred dvema letoma že dokazoval, saj so ga preizkušale Kielce.

GORICA 4:1 ŠENČUR
Martinović (20′), Eleke (22′), Vetrih (26′ pen), Nagode (89′)
Gorica: Sorčan, Širok, Jogan, Celcer, Vetrih, T. Kavčič, Humar, Martinović, Eleke, Arčon, Džuzdanović. Igrali so še: Štrukelj, Slavec, Kompara, Debenjak, Aguero, Nagode, Terziev. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…